Υλικά που θα χρειαστούμε:
300 γραµ. βούτυρο
70 γραµ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
550 γραµ. αλεύρι
1/2 κοφτό κ.γλ. μπέικιν
100 γραµ. αμύγδαλα
άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 200 °C αέρα για περίπου 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα κόβουμε σε κομματάκια.
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι. Χτυπάμε για λίγο σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε τα κρύα ψημένα αμύγδαλα. Κλείνουμε το μίξερ. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Αφήνουμε να σταθεί η ζύμη για 10 λεπτά.
Το μείγμα μας είναι έτοιμο. Παίρνουμε λίγη ζύμη και πλάθουμε τους κουραμπιέδες. Τους ψήνουμε στον αέρα στους 160 °C για 30 λεπτά. Όταν κρυώσουν τους πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη.