Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

ΑΠΟ: ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ - Δεκ• 21•20

Ευρωπαική Εβδομάδα Κινητικότητας

 Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2002 με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ( Κομισιόν ) σε πολλές ευρωπαικές χώρες, όπως και στην Ελλάδα. Μέσω πολλαπλών δράσεων ενθαρρύνονται και προωθούνται βρώσιμοι τρόποι μεταφοράς των πολιτών αλλά και η ευαισθητοποίησή τους στην χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους μέσα στην πόλη.

 Η πιο σημαντική μέρα των εκδηλώσεων είναι ¨η μέρα χωρίς αυτοκίνητο¨ ( 22 Σεπτεμβρίου ) κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες, όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.
Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγ Παύλου(Ευαγγελίστρια) συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 με πλήθος εκπαιδευτικών δράσεων .
Τα παιδιά του τμήματος ένταξης συγκεκριμένα, συμμετείχαν ενεργά σε πολλές δράσεις αλλά ανέλαβαν εξ” ολοκλήρου να αποτυπώσουν το αγαπημένο τους μεταφορικό μέσο ( διαλέξαμε το ποδήλατο ). Το ζωγραφίσαμε πάνω σε σεντόνι και αργότερα διακοσμήσαμε και την τάξη μας. Κατά τη διάρκεια της δράσης διασκεδάσαμε αλλά και γνωριστήκαμε ακόμα καλύτερα μεταξύ μας και μοιραστήκαμε τα χόμπι και τις αγαπημένες δραστηριότητές μας στην πόλη ή στην φύση.

βάψιμο 4

βάψιμο 2

βάψιμο 1

αφίσα στην αυλή

διακόσμηση τάξη

διακόσμηση παράθυρο

Σχολιάστε

Top