Η μάγισσα που ήθελε να καταστρέψει τα Χριστούγεννα

ΑΠΟ: ΤΕΛΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ - Δεκ• 21•20

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ο Αϊ Βασίλης και όπως κάθε χρόνο ετοιμαζόταν για να συσκευάσει τα δώρα των παιδιών. Τα δώρα των παιδιών τα φτιάχνουν τα ξωτικά. Ξεκινούν να τα φτιάχνουν νωρίς νωρίς για να τα δώσει ο Αϊ Βασίλης στην ώρα τους. Όλα τα δώρα ήταν έτοιμα στη σειρά για να μπουν στο σάκο και ο Άγιος Βασίλης ετοιμαζόταν να ανέβει στο έλκηθρό του. Ξαφνικά, ήρθε μια μάγισσα μεταμόρφωσε τον Άγιο Βασίλη σε χιονάνθρωπο και έκλεψε τα δώρα.  Όλα τα δώρα χάθηκαν και δεν είχε μείνει ούτε ένα δώρο. Τα ξωτικά αγχώθηκαν και έλεγαν «Τώρα τι θα γίνει; Τα παιδιά θα μείνουν χωρίς δώρα; Που είναι ο Άγιος Βασίλης;». Άρχισαν να ψάχνουν δεξιά και αριστερά, άλλα δεν έβρισκαν τίποτα.

Ψηλά στο απέναντι βουνό, ήταν ένα μεγάλο κάστρο. Το κάστρο ήταν το σπίτι της μάγισσας, εκεί πήγε όλα τα δώρα. Η μάγισσα ήταν πολύ χαρούμενη, γιατί πήρε όλα τα δώρα του Αϊ Βασίλη. « Πω, πω τι πολλά δώρα έχω φέτος για τα Χριστούγεννα!!!», έλεγε η μάγισσα. Η μάγισσα πάντα ήθελε να καταστρέψει τα Χριστούγεννα και να κλέψει όλα τα δώρα των παιδιών, για να τα έχει μόνο αυτή.

Έξω από το παράθυρο του κάστρου, περνούσε εκείνη την στιγμή μια καλή νεράιδα και άκουσε τα λόγια της μάγισσας. Η νεράιδα αποφάσισε να σώσει τα Χριστούγεννα και να βοηθήσει τον Αϊ Βασίλη. Η νεράιδα σκέφτηκε να αφήσει στην πόρτα της μάγισσας σοκολατάκια και ζαχαρωτά για να την κοιμίσει, αφού έριξε μια μαγική σκόνη στα ζαχαρωτά. Η νεράιδα χτύπησε την πόρτα και κρύφτηκε. Η μάγισσα σηκώθηκε να δει ποιος είναι και είδε τα σοκολατάκια με τα ζαχαρωτά.  «Ωωω, τι ωραίες λιχουδιές είναι αυτές; Κάποιος μου τις έφερε δώρο.» είπε η μάγισσα. Τα πήρε μαζί της, τα έφαγε όλα και έπεσε για ύπνο. Τώρα η νεράιδα μπορούσε να μπει μέσα στο κάστρο, χωρίς να την καταλάβει η μάγισσα και να πάρει τα δώρα. Τα δώρα ήταν πάρα πολλά και δεν μπορούσε να τα κουβαλήσει μόνη της, γι’  αυτό  πήρε τηλέφωνο τον φίλο της τον δράκο. Ο δράκος ήρθε βοήθησε την νεράιδα να πάρουν τα δώρα και να τα πάνε στο εργαστήριο του Αϊ Βασίλη.

Πετώντας, ο δράκος και η νεράιδα πήγαν στο εργαστήριο του Αι Βασίλη και άφησαν εκεί τα δώρα. Έψαξαν τον Αϊ Βασίλη σε όλο το εργαστήριο και δεν τον βρήκαν. Ρώτησαν τα ξωτικά, άλλα ούτε αυτά τον είχαν δει. Μετά, η νεράιδα σκέφτηκε να ψάξει έξω και βρήκε έναν χιονάνθρωπο. Ακούμπησε τα χέρια της πάνω στον χιονάνθρωπο και άκουσε την κοιλιά του χιονάνθρωπου να γουργουρίζει, έτσι κατάλαβε ότι είναι ο Αϊ Βασίλης μεταμορφωμένος σε χιονάνθρωπο. Η νεράιδα πήρε το ραβδί της και μεταμόρφωσε τον χιονάνθρωπο πάλι σε Άγιο Βασίλη. Ο Αϊ Βασίλης ευχαρίστησε την νεράιδα και της είπε : « Ευχαριστώ πάρα πολύ που με βοήθησες. Τώρα μπορώ να μοιράσω τα δώρα μου σε όλα τα παιδιά!!!»

Μετά από λίγη ώρα, η κακιά μάγισσα ξύπνησε από τον ύπνο της και δεν έβρισκε τα δώρα. Κατάλαβε τι είχε γίνει και ήθελε πάλι να πάει να τα κλέψει, άλλα δεν μπόρεσε αυτή την φορά, επειδή η καλή νεράιδα πρόσεχε τον Άγιο Βασίλη.  Τώρα, τα δώρα έχουν μοιραστεί σε όλα τα παιδιά. Τα Χριστούγεννα σώθηκαν και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!!!

1024x768_santa-claus-reindeer-presents

Οι μαθητές του ΔΣ Λευκόβρυσης

Σχολιάστε

Top