Βίντεο -παραμύθι

ΑΠΟ: ΧΑΡΑΤΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ - Δεκ• 21•20

Το κοριτσάκι με τα σπίρτα

Ένα κοριτσάκι στη σοφίτα του σπιτιού του παππού και της γιαγιάς είχε βρει μία φλογέρα και αυτό στάθηκε αφορμή για να της πει ο παππούς μία όμορφη ιστορία για το κοριτσάκι με τα σπίρτα.
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα ένα κοριτσάκι με τη γιαγιά της ταξίδευαν με μια άμαξα μέσα από τα βουνά για να βρουν ένα καλύτερο μέρος για να ζήσουν. Είχε πολύ κρύο και χιόνιζε. Έγινε ένα ατύχημα με την άμαξα και η γιαγιά πέθανε. Το κοριτσάκι έμεινε έτσι μόνο του να προσπαθεί για να επιβιώσει.
Το κοριτσάκι που ήταν μόνη της μέσα στην πόλη είχε κάποια αντικείμενα και προσπαθούσε να τα πουλήσει. Κάποιος όμως της τα έκλεψε και έτσι έμεινε μόνο με μία φλογέρα και ένα κουτί σπίρτα. Το κοριτσάκι ένιωθε μόνο του και πίστευε ότι οι άνθρωποι της φερόντουσαν πολύ άσχημα.
Κινδύνεψε να παγώσει εντελώς από το κρύο. Ευτυχώς όμως βρέθηκαν κάτι καλά παιδιά και τη βοήθησαν. Κάποιοι άνθρωποι που της φέρθηκαν άσχημα το μετάνιωσαν και ζήτησαν συγγνώμη.
Μήπως τελικά το κοριτσάκι με τα σπίρτα είναι η γιαγιά της μικρής στη σοφίτα που κατάφερε και έφτιαξε μία όμορφη οικογένεια;
Γ.Κ.
Αναδιήγηση με αφορμή την παρακολούθηση του αντίστοιχου βίντεο στις 13/12 στο Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης.
Μπορείτε να το παρακολουθήσετε κι εσείς εδώ

Σχολιάστε

Top