Συνέντευξη: Δημητρόπουλος Παναγιώτης

ΑΠΟ: ΚΑΖΑΡΑ ΕΛΕΝΗ - Δεκ• 21•20

dimitropoulos

 

Είχαμε τη χαρά να πριν από λίγες μέρες να πάρουμε συνέντευξη από τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων, κ. Δημητρόπουλο Παναγιώτη.

Πού γεννηθήκατε;
Γεννήθηκα στα Χανιά.
Πότε γεννηθήκατε;
Γεννήθηκα 1η Ιουνίου του 1976.
Από πού κατάγεστε;
Κατάγομαι από τα Χανιά και από την Πάτρα.

Είστε παντρεμένος;
Ναι, είμαι παντρεμένος.
Έχετε παιδιά;
Έχω μία κορούλα, που είναι 14 ετών.
Πού μένετε;
Μένω στην Αθήνα.

Πόσα βιβλία έχετε γράψει;
Έχω γράψει 6 βιβλία.
Ποια βιβλία έχετε γράψει;
Είναι το Χρυσαφένιο Κουκούτσι, η Μαγεμένη Ευχή, ο Φάρος, ο μπαμπάς μου… ο ήρωάς μου, Τρεις νύχτες ένα θαύμα, Το Μυστικό της Γαλέρας.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο; (από αυτά που έχετε γράψει)
Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο από τα βιβλία μου. Τα αγαπώ όλα το ίδιο.
Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο; (όχι δικό σας)
Είναι βιβλία του Νίκου Καζαντζάκη. Όλα του τα βιβλία είναι τα αγαπημένα μου και τα διαβάζω συνεχώς γιατί από αυτά παίρνω καθημερινά πολύ ωραίες ιδέες και λύσεις.
Τι σας αρέσει στη δουλειά σας;
Η δουλειά μου δεν έχει να κάνει καμία σχέση με το κομμάτι της συγγραφής, δηλαδή επαγγελματικά δεν είμαι συγγραφέας. Το επάγγελμά μου είναι στρατιωτικός. Γράφω από χόμπι και επειδή αγαπώ πάρα πολύ το βιβλίο, αγαπώ τη συγγραφή, αγαπώ και τα παιδιά και γι’ αυτό μπήκα στη διαδικασία να γράφω παιδικά βιβλία. Το ένα συμπληρώνει το άλλο, η μία δουλειά συμπληρώνει την άλλη, διότι όταν υπάρχουν δύσκολες στιγμές από το δύσκολο επάγγελμα του στρατιωτικού, έρχονται αυτές οι στιγμές του βιβλίου που με κάνουν και αισθάνομαι πιο ευχάριστα, πιο ήρεμα, πιο καλά.
Τι δεν σας αρέσει στη δουλειά σας;
Δεν υπάρχει κάτι που δεν μου αρέσει πάρα πολύ, γιατί αν δεν σου αρέσει αυτό που κάνεις, δεν θα μπορείς να την κάνεις και καλά. Γι’ αυτό είναι σημαντικό με όποια δουλειά καταπιανόμαστε να το κάνουμε με αγάπη.
Είναι ωραίο να είναι κανείς συγγραφέας;
Είναι πάρα πολύ ωραίο να είναι κανείς συγγραφέας παιδικού βιβλίου γιατί έχει τη δυνατότητα και την ευκαιρία να μπορεί να αισθάνεται κι αυτός μικρός, καθώς έχει να κάνει πάντα με παιδιά. Κι αυτό βέβαια τον βοηθά να γίνεται και καλύτερος άνθρωπος.

 

Μετά από τη συνέντευξη ο κ. Δημητρόπουλος μας παρουσίασε το βιβλίο του «Το Χρυσαφένιο Κουκούτσι» που πραγματεύεται την υγιεινή διατροφή. Προτού ολοκληρώσουμε την επικοινωνία μας παίξαμε ένα παιχνίδι όπου κληθήκαμε μέσω ψηφοφορίας να αναδείξουμε τον βασιλιά των φρούτων.

130559605_3430356613727397_81972765506505142_n

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Δημητρόπουλο και για τα δύο υπέροχα βιβλία που μας χάρισε για να εμπλουτίσουμε τη βιβλιοθήκη του Τμήματος Ένταξης του σχολείου μας.

μπαμπας         φαρος

Οι μικροί δημοσιογράφοι του Δημ. Σχ. Ποταμιάς και του 9ου Δημ. Σχ. Καστοριάς.

Σχολιάστε

Top