Συνέντευξη – Νίκος Πανίδης

ΑΠΟ: ΚΑΖΑΡΑ ΕΛΕΝΗ - Δεκ• 21•20

Οι μικροί δημοσιογράφοι του Δημοτικού Σχολείου Ποταμιάς Θάσου και της Λευκόβρυσης Κοζάνης πήραν συνέντευξη από τον ποδοσφαιριστή και προπονητή του Αθλητικού Ομίλου Ποταμιάς (ΑΟΠ), κ. Πανίδη Νίκο και πέρασαν υπέροχα!!!

Ακολουθούν οι ερωτήσεις των παιδιών και οι απαντήσεις του κ. Πανίδη.

Από πού είστε;
Είμαι από τη Λεκάνη Καβάλας, αλλά γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Άσπρα Σπίτια κάτω στη Βοιωτία, στη Λιβαδιά.

Αυτή τη στιγμή είμαι παίχτης και προπονητής στην ομάδα της Ποταμιάς (ΑΟΠ) και προπονητής στην Ακαδημία της Ποταμιάς.
Τι σας αρέσει στη δουλειά σας;
Ως παίχτης μου αρέσει που βρίσκομαι με πάρα πολλά παιδιά, με πάρα πολλούς χαρακτήρες και που κάνω καινούριους φίλους, που αθλούμαι και ως προπονητής μου αρέσει αυτά που έχω μάθει να τα περνάω και στα υπόλοιπα παιδιά έτσι ώστε να γίνονται όχι μόνο καλύτεροι ως παίχτες, αλλά και ως άνθρωποι.

Τι δεν σας αρέσει στη δουλειά σας;
Δεν μου αρέσει που την κάνω για λίγη ώρα. Θα ήθελα να την κάνω για περισσότερη ώρα και κάθε μέρα. Μου αρέσει τόσο πολύ αυτό που κάνω που οι ώρες μου φαίνονται λίγες. Και δεν μου αρέσει όταν ο καιρός δεν είναι καλός και χάνουμε την προπόνηση.

Είναι καλό να ασχολείται κανείς με τον αθλητισμό και γιατί;
Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς για τον εαυτό του είναι να ασχολείται με τον αθλητισμό. Γυμνάζει το σώμα μου, γυμνάζει το μυαλό του, εκτονώνεται, δεν έρχεται σε επαφή με «κακές επιρροές», με «κακές παρέες», είναι κάτι που τον γεμίζει. Γυμνάζει και το σώμα και το μυαλό.

Τι κόλπα κάνετε όταν παίζετε ποδόσφαιρο;
Δεν κάνω κάποιο συγκεκριμένο. Θεωρώ πως μπορώ να κάνω πολλά κόλπα, αλλά έχει να κάνει με τη συγκεκριμένη στιγμή κάθε φορά. Αυτό που μπορώ να πω ως κόλπο είναι πως με το κεφάλι μου μπορώ να κάνω πάνω από 100 κεφαλιές.

Πόσα χρόνια παίζετε ποδόσφαιρο;
Είμαι 36, παίζω από τα 13, άρα παίζω 26 χρόνια.

Σε ποιες ομάδες έχετε παίξει;
Έχω παίξει στην ομάδα στα Άσπρα Σπίτια, από όπου και ξεκίνησα, έπαιζα στην Μεικτή Βοιωτίας, στα 17 μου έπαιζα στην Εθνική, έχω παίξει στη Θήβα, στα Λεύκτρα, στον Π.Α.Ο.ΝΕ, στο Πολύκαστρο και τα τελευταία 7 χρόνια είμαι εδώ και έχω παίξει στη Νέα Καρυά, στην Ποταμιά και στη Λεκάνη.
Γιατί διαλέξατε να γίνετε προπονητής;
Η αλήθεια είναι ότι δεν το διάλεξα εγώ, στη Νέα Καρυά όπου έπαιζα ήρθε η ιδέα από τον Πρόεδρο γιατί υπήρχαν παιδάκια που ήθελαν να μάθουν να παίζουν μπάλα και χρειαζόντουσαν κάποιον να τα βοηθήσει και να τα καθοδηγήσει. Έτσι και άρχισα να προπονώ παιδιά, αφού βέβαια και από τις δυο πλευρές (από εμένα και τον Πρόεδρο, αλλά και από τα παιδιά και τους γονείς) ακούστηκαν πολύ θετικά σχόλια. Σιγά σιγά λοιπόν έφτασα να το κάνω πιο συστηματικά και πιο επαγγελματικά.

Ποιες μέρες είστε προπονητής;
Εκτός από το Σάββατο όλες τις μέρες! Το Σάββατο ξεκουράζομαι και την Κυριακή παίζω στην μεγάλη ομάδα. Βέβαια, κάποιες φορές που η ακαδημία της Ποταμιάς έχει αγώνα Σάββατο πρωί δεν ξεκουράζομαι το Σάββατο, άρα ασχολούμαι όλη τη βδομάδα.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας παίχτης;
Επειδή παίζω άμυνα, ο αγαπημένος μου παίκτης δεν είναι ούτε ο Μέσσι, ούτε ο Ρονάλντο. Είναι ένας παλιός αμυντικός, λέγεται Καναβάρο και είναι Ιταλός.

Ποια είναι η αγαπημένη σας ομάδα από τις ξένες;
Η Μπαρτσελόνα.

Ποια είναι η αγαπημένη σας τακτική;
Η πρώτη μου ενέργεια με ενδιαφέρει να είναι σωστή για να πάρω ψυχολογία που λένε. Μετά προσπαθώ να κοιτάω τον προσωπικό μου αντίπαλο και να αξιοποιήσω τα λάθη που μπορεί να κάνει. Προσπαθώ να τον αναγκάσω να κάνει λάθη. Μην ξεχνάμε πως το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι λαθών και κερδίζει αυτός που κάνει τα λιγότερα.

Έχετε κερδίσει ποτέ κάποιο κύπελλο ή μετάλλιο;
Ναι, έχω πάρει δύο φορές πρωτάθλημα με τις ομάδες μου και μία φορά το κύπελλο

Τι θα ευχόσασταν στα παιδιά/μαθητές-παίχτες σας;
Αν με ρωτάς για τις γιορτές, θα ευχόμουν Καλές Γιορτές, Καλά Χριστούγεννα σε όλους. Αν με ρωτάς τι θα ευχηθώ για τον καθένα προσωπικά στην ηλικία που βρίσκονται θα έλεγα να είναι πολύ προσεκτικοί στο σχολείο και με τα διαβάσματά τους, να ακούν τους γονείς και τους δασκάλους τους και να ξέρουν και να θυμούνται πάντα πως όταν οι γονείς τους και οι δάσκαλοί τους τους διορθώνουν, το κάνουν αυτό γιατί τους αγαπάνε και θέλουν το καλό τους.

Έχει πολλά κορίτσια στο ποδόσφαιρο;
Έχει κορίτσια, αλλά όχι όσα θα θέλαμε. Μακάρι να έρθουν κι άλλα κορίτσια στις ακαδημίες μας.

Έχετε ανακαλύψει και αναδείξει κάποιο ταλέντο;
Δεν έχω αναδείξει ακόμη κάποιο ταλέντο. Όμως, επειδή εμένα δεν με βοήθησε κανένας να πετύχω αυτά που πέτυχα, οποιοδήποτε παιδί θέλει και είναι το όνειρό του να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και με χρειαστεί, θα το βοηθήσω με όλη μου τη δύναμη και με όλη μου την ψυχή.

Σας αρέσει η ομάδα που προπονείτε να παίζει επιθετικά ή αμυντικά;
Μου αρέσει να παίζει αμυντικά.

Ποιος παίχτης σας αρέσει από την Ποταμιά;
Μου αρέσουν όλοι και αυτή δεν είναι καθόλου διπλωματική απάντηση. Όλοι οι παίχτες συμβάλλουν για το καλό της ομάδας και όλοι είναι χρήσιμοι.

Ποια ομάδα πιστεύετε πως θα πάρει φέτος το πρωτάθλημα;
Αν και είμαι ΑΕΚ, πιστεύω πως θα το πάρει ο Ολυμπιακός;

Από όλες τις ομάδες που αγωνιστήκατε, ποια αγαπήσατε περισσότερο;
Πιο πολύ μου άρεσε όταν έπαιζα στην Εθνική, αλλά η καλύτερή μου ομάδα που έπαιξα ήταν το Πολύκαστρο.

Πόσες ώρες πρέπει να προπονείται κάποιος για να γίνει πετυχημένος ποδοσφαιριστής;
Δεν χρειάζονται πολλές ώρες προπόνηση, αρκεί να το κάνει σχεδόν καθημερινά, να το κάνει με πάθος και με συνέπεια. Θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένος 100% στην προπόνηση, να έχει θέληση και πείσμα.

Τι σας ενοχλεί στο ποδόσφαιρο;
Δεν με ενοχλεί κάτι συγκεκριμένο. Μμμμ… Με ενοχλεί όταν γίνονται αδικίες και όταν ο καιρός δεν είναι καλός κι έτσι χάνουμε τα παιχνίδια ή τις προπονήσεις.

Τι σας αρέσει πιο πολύ, να παίζετε ή να είστε προπονητής;
Αν με ρωτούσες πριν από 4 χρόνια θα έλεγα πως μου αρέσει πιο πολύ να είμαι ποδοσφαιριστής. Τώρα μου αρέσουν πολύ και τα δύο και όσο περνάει ο καιρός μου αρέσει να είμαι πιο πολύ προπονητής.

Σας αρέσει που δουλεύετε στον ΑΟΠ;
Οπουδήποτε και να δούλευα με παιδιά θα μου άρεσε. Βέβαια, το καλό με την ομάδα της Ποταμιάς είναι ότι είναι τρομερά οργανωμένη, δύσκολα βρίσκεις αυτές τις συνθήκες για να δουλέψεις στην επαρχία και σε ένα χωριό. Μακάρι όλες οι ομάδες που έχουν ακαδημίες να είχαν τις υποδομές που υπάρχουν στην Ποταμιά.

boy-2758218_1280

Σχολιάστε

Top