Ο Βασιλιάς και η κακιά μάγισσα

ΑΠΟ: ΤΕΛΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ - Δεκ• 21•20

_Ha-ha-ha!_ The king was so happy! _Iv'e never seen anything so funny,_ he said_ Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένας Βασιλιάς που αγαπούσε πολύ τα Χριστούγεννα. Του άρεσε να στολίζει δέντρο, να βάζει φωτάκια σε όλο το παλάτι, να ακούει χριστουγεννιάτικα τραγούδια και να ψήνει κουραμπιέδες και μελομακάρονα, για να μυρίζει όλο το σπίτι. Επίσης, περίμενε τον Αϊ Βασίλη να του φέρει δώρο, γιατί ήταν καλός όλο το χρόνο. Ένα πρωί, ήθελε να βγει έξω για να φτιάξει ένα χιονάνθρωπο. Μόλις τελείωσε, πήγε μέσα στο σπίτι του και ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά του μια μάγισσα που μισούσε τα Χριστούγεννα.

Η μάγισσα μισούσε τα Χριστούγεννα, γιατί δεν της άρεσαν τα τραγούδια. Το σπίτι της ήταν κοντά στο παλάτι του Βασιλιά και άκουγε συνέχεια τα τραγούδια που έβαζε ο Βασιλιάς και αποφάσισε να πάει να σταματήσει τα τραγούδια. Με το ραβδί της έκανε ένα ξόρκι και μετέτρεψε τον Βασιλιά σε πάγο.

Μετά από λίγο εμφανίστηκε ο Άγιος Βασίλης με το έλκηθρό του, για να του δώσει το δώρο του. Όμως, ο Αι Βασίλης είδε τον Βασιλιά παγωμένο και την μάγισσα να γελάει με κακία.   Τότε, ο  τάρανδος του Αϊ Βασίλη άρπαξε το ραβδί και το έσπασε. Έτσι τα μάγια λύθηκαν και η κακιά μάγισσα έγινε πάγος. Τώρα, ο Βασιλιάς είναι χαρούμενος, ακούει ξανά τα τραγούδια του και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

santa-4705217_1280

Οι μαθητές του ΔΣ Λευκόβρυσης Κοζάνης

Σχολιάστε

Top