Οι φωνές των νέων για την κλιματική αλλαγή

Περίληψη

Η Jamie Margolin είναι μία νέα ακτιβίστρια που υποστηρίζει τη μάχη κατά την κλιματική αλλαγή. Το έργο της αναφέρεται κυρίως στo δικαίωμα των νέων να εκφράζουν τις απόψεις και τις αντιρρήσεις τους για τις επιπτώσεις αυτού του φαινομένου. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ακτιβιστικής οργάνωσης «Zero Hour» και έχει υποβάλει αγωγή στην πολιτεία της Washington με το κίνημα Our Children’s Trusts, για την περιβαλλοντική αδράνεια των φορέων εξουσίας. Υποστηρίζουμε την ιδεολογία της, καθώς και οι νέοι επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή, θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να υπερασπιστούν το περιβάλλον τους στο οποίο μεγαλώνουν!

Λίγα λόγια για τη Jamie και το έργο της

Η Jamie κατάγεται από τις Η.Π.Α. και την Κολομβία και είναι ευρέως γνωστή για τη δράση της στον τομέα της κλιματικής δικαιοσύνης. . Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ακτιβιστικής οργάνωσης «Zero Hour»  σε ηλικίαρχείο λήψης (1)α μόλις 15 χρόνων. Ο σημαντικότερος λόγος που πήρε μέρος σε αυτό το κίνημα, τόσο νωρίς, ήταν το ότι η κλιματική αλλαγή άρχισε να επηρεάζει το Seattle, όπου έμενε.

Έκανα αγωγή στην πολιτεία της Washington, γιατί δε μπορούσα να αναπνεύσω εκεί. Τα καλοκαίρια τα καυσαέρια ήταν τόσο έντονα  που να κάνουν εμένα και τους φίλους μου να αρρωστήσουμε. Αυτό παραβιάζει τα δικαιώματά μας”.

Πήγε στα επείγοντα λόγω αυτού του καπνού. Της στερήθηκε το δικαίωμα για ένα υγιές περιβάλλον. Έτσι αποφάσισε να λάβει μέρος στην αγωγή των Our Children’s Trusts (η εμπιστοσύνη των παιδιών μας) κατά της πολιτείας. Μέσω του κινήματος, δίνει φωνή σε όσους νέους θέλουν να μιλήσουν για την κλιματική αλλαγή.

Γιατί υποστηρίζουμε το έργο της

Η κλιματική αλλαγή είναι ένα φλέγον θέμα της εποχής μας και είναι σημαντικό να ακούγονται όλοι. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και η νεολαία, της οποίας τα δικαιώματα είναι αδιαμφισβήτητα και πρέπει να σταματήσει η παραβίασή τους. Τα παιδιά στην ηλικία των 15 με 18 ξέρουν ήδη αρκετά, ώστε να μπορούν να επιχειρηματολογήσουν και να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Σε αυτό συμβάλλει το κίνημα της Jamie, όπως είδαμε στη δίκη κατά της πολιτείας της Washington, για τη ρύπανση στο Seattle. Η νεολαία είναι πάνω από το 20% του πληθυσμού του πλανήτη, άρα η συμβολή  τους είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.

Η νεολαία έχει ξεκάθαρη άποψη στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και μπορεί να βοηθήσει στην αναστροφή του φαινομένου. Κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα, αφού με τον καιρό η θερμοκρασία θα αυξηθεί ραγδαία και πολλές περιοχές του κόσμου θα βυθιστούν από την άνοδο της στάθμης του νερού. Αυτό θα έχει διάφορες συνέπειες, όπως την καταστροφή των παγκόσμιων οικονομικών κολοσσών και τον υπερπληθυσμό σε μικρές περιοχές. Μία ακόμα επίπτωση της κλιματικής αλλαγής είναι η επιδείνωση της υγείας μας από αρρώστιες που έχουν σχέση με την αλλαγή του κλίματος.

Η άποψη μας πάνω στο θέμα της κλιματικής αλλαγής είναι ξεκάθαρη. Πρέπει αμέσως να λάβουμε δράση.Οι παγκόσμιοι ηγέτες πρέπει να πιεστούν και να θεσπίσουν νόμους για την προστασία του περιβάλλοντος.  Όμως, για να γίνει πρόοδος στον αγώνα υπέρ του κλίματος, πρέπει να αλλάξουμε μόνοι μας τις συνήθειες που είναι επιβλαβείς προς το περιβάλλον. Για παράδειγμα, να μη χρησιμοποιούμε ιδιωτικά μέσα μετακίνησης που επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα, αφήνοντας υψηλό αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα. Αντί για αυτά, να μετακινούμαστε με ΜΜΜ, ποδήλατο ή με τα πόδια.

          Πηγές

Βαρελά Ειρήνη 

Καρπούζης Χρήστος 

Καλαντζής Γιώργος 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης