Η «Μεγάλη Ιδέα» του σήμερα

      Η εποχή της ψηφιοποίησης είναι πλέον γεγονός. Ό,τι δεν φαντάστηκαν οι προηγούμενες γενιές θα το έχουν οι νέες στο πιάτο τους από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής τους! Με την πάροδο της πανδημίας του covid19 έχει αρχίσει σε μεγάλο βαθμό να τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο «παγκόσμια ψηφιοποίηση των πάντων», το οποίο ουσιαστικά μετατρέπει όλα τα υλικά αγαθά σε διαδικτυακά. Φυσικά για αυτή τη μεγάλη επιχείρηση χρειάζονται τα προσωπικά δεδομένα του καθενός, που όλοι τα προσφέρουν ανοιχτά σε πλατφόρμες του σώματος «Κυβέρνηση», όμως δυστυχώς δεν έχουν καταλάβει ακόμα την καινούργια «Μεγάλη Ιδέα».

επιφυλλιδα 2

      Η «Μεγάλη Ιδέα» του παρόντος βασίζεται στη συλλογή ιδιωτικών-και πιθανώς άρρητων-πληροφοριών χρησιμοποιώντας την τρομοκρατία του κόσμου μέσω των ΜΜΕ σχετικά με την ηθελημένα επονομαζόμενη τραγική εξέλιξη της πανδημίας. Οι περισσότεροι υποκύπτοντες του σχεδίου υποστηρίζουν ότι η υποβολή των προσωπικών τους στοιχείων στο κράτος δεν θα τους επηρεάσει καθόλου κι ότι δεν θα αναγκαστούν να υποκύψουν σε μελλοντικούς εκβιασμούς χρησιμοποιώντας τα κλεμμένα στοιχεία τους. Η πραγματικότητα όμως φαίνεται να έχει οριστεί εντελώς διαφορετική κι απλώς πολλοί δεν μπορούν να την αντιληφθούν.

      Αυτή η απρόοπτη και ταυτόχρονα συγκλονιστική αλλαγή της συμπεριφοράς του ανθρώπου κόντρα στην εξουσία φαίνεται να έχει περάσει από διάφορα στάδια με το πέρασμα του χρόνου. Από τα πρώτα μάλιστα χρόνια του Χριστιανισμού, οι άνθρωποι με δυσκολία έδιναν την παραμικρή πληροφορία για τους εαυτούς τους όσο ασήμαντη κι αν ήταν. Η λέξη εχεμύθεια δεν υπήρχε στην καθημερινή τους ρουτίνα και προστάτευαν με κάθε μέσο το πραγματικό «είναι» τους.

επιφυλλιδα 3

       Ήδη από τον Μεσαίωνα πάντως, οι άνθρωποι άρχισαν να υποκύπτουν στη δύναμη των εξουσιούχων με αποκορύφωμα τα συγχωροχάρτια, τα οποία εισήγαγε για πρώτη φορά ο Πάπας της Ρώμης τον 16ο αιώνα ως μέσο συγχώρεσης των αμαρτιών του ανθρώπου χρησιμοποιώντας τα «περισσεύματα» των καλών πράξεων των Αγίων. Πολλοί ρωμαιοκαθολικοί πίστεψαν την ομολογία του κι εκτέλεσαν την ιδέα του, η οποία μετατράπηκε σε κανόνα και διαταγή, αφού οι αρνούντες των συγχωροχαρτιών στερήθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα την ατομική τους ευδαιμονία.

       Έτσι λοιπόν και σήμερα, είμαστε πρόθυμοι να υπακούσουμε και να πραγματοποιήσουμε την οποιαδήποτε επιθυμία της εξουσίας και μάλιστα χωρίς να φέρουμε καμία αντίρρηση. Σε λίγα χρόνια θα έχουν μαζευτεί τόσα πολλά δεδομένα για την ιδιωτική ζωή του καθενός που θα είναι έτοιμο το σχέδιο για εφαρμογή. Με τη χρήση διαφόρων δικαιολογιών για την τελική υλοποίηση της «Μεγάλης Ιδέας», ο πλήρης έλεγχος των πράξεων και των σκέψεων του ανθρώπου θα είναι αναπόφευκτος και θα τον δεχτούμε χωρίς πόλεμο, παραδίνοντας τα όπλα στα χέρια του εχθρού.

επιφυλλιδα 4

         Έχουμε ήδη υποταχθεί σε έναν αντίπαλο που θέλει να φαίνεται αόρατος και στην πραγματικότητα εμφανίζεται μπροστά στα μάτια μας αλλά αρνούμαστε να τον κοιτάξουμε στα μάτια. Μακάρι οι απόγονοι των Βυζαντινών και των αρχαίων Ελλήνων να εξέφραζαν κάποια αντίσταση και να μην την κατάπιναν όπως γίνεται τώρα…

Θοδωρής Τράπαλης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης