Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2023 από τη Δόμνα Χαραλαμπίδου

Η 18η Μαΐου έχει καθιερωθεί από το ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων) ως η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, μια ημέρα εορτασμού και ανάδειξης του ρόλου των μουσείων στην σύγχρονη κοινωνία. Κάθε χρόνο τα μουσεία της χώρας υποδέχονται το κοινό με ελεύθερη είσοδο και ποικίλες εκδηλώσεις ενωμένες κάτω από ένα συγκεκριμένο θέμα με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών. Επίσης επιλέγεται ένα μουσείο ως τιμώμενος φορέας κάθε χρόνο, όπου διεξάγεται η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού.

IMD_2023_Poster_GR_50Το θέμα του εορτασμού της φετινής επετείου είναι «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής» και επικεντρώνεται στις παρακάτω κατηγορίες:

Παγκόσμια υγεία και ποιότητα ζωής

Δράση για την κλιματική αλλαγή

Ζωή στη Γη: προστασία της βιοποικιλότητας

 

Τα Μουσεία, ως αξιόπιστοι θεσμοί και με ιδιαίτερο κύρος στο σύνολο της κοινωνίας και του πολιτισμού, προωθούν την προστασία και την φροντίδα του περιβάλλοντος, υποστηρίζοντας δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο φετινός τιμώμενος φορέας για την Ημέρα Μουσείων είναι το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. Εκεί πραγματοποιήθηκαν διάφορες εκδηλώσεις για διαφορετικές ηλικίες ξεχωριστά, όπως η ξενάγηση στη συλλογή, η συναυλία από την ορχήστρα εγχόρδων και άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Δόμνα Χαραλαμπίδου Α5

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης