Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή του Νίκου Πίτη

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή

του Νίκου Πίτη

 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή είναι ένα μουσείο του ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας  Γουλανδρή το οποίο βρίσκεται στην Αθήνα . Πρόκειται για ένα αξιόλογο μέρος για επίσκεψη διότι περιέχει σημαντικές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την γεωλογική  την ανθρώπινη ιστορία του πλανήτη.

μουσειο Γουλανδρή

    Το μουσείο ιδρύθηκε το1964 και έτσι χάραξε μια νέα προσέγγιση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον. Ανέπτυξε ενεργό επιστημονική δραστηριότητα για την αντιμετώπιση και ανάσχεση των περιβαλλοντικών απειλών, που πλήττουν τον πλανήτη και για την αποκατάσταση των φυσικών πόρων που συντηρούν τη ζωή. Ταυτόχρονα διαμόρφωσε μια νέα παιδεία καθολικής αξίας για επανένταξη του ανθρώπου στις λειτουργίες και την οικονομία της Φύσης. Τα εκθέματα που έχει έχουν θέμα την γεωλογία, την παλαιοντολογία, την ζωολογία κ.α.

αγέλη λιονταριών

    Το μουσείο περιέχει εκθέματα ζώων τα οποία είναι πιστά αντίγραφα των αληθινών πλασμάτων καθώς και κάποια είδη φυτών. Επίσης έχει αληθινά απολιθώματα ζώων και φυτών τα οποία είναι διατηρημένα σε άψογη κατάσταση. Για παράδειγμα το μουσείο έχει το σκελετό του Τρικεράτοπα ενός μεγάλου φυτοφάγου δεινόσαυρου το οποίο έχει μήκος 7,5 μ.

τρικεράτοπας

     Εννοείται όπως σε όλλα τα μουσείο έχει καφέ-μπαρ καθώς και μαγαζί με σουβενίρ. Το μουσείο Γουλανδρή γενικά φιλοξενεί πάρα πολλές πληροφορίες σχετικά με την γεωλογική ιστορία της Γης και προτείνω να  το επισκεφθείτε

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης