Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων από τη Δέσποινα Παπαδοπούλου και τον Ανέστη Πιαντιάροβ

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

γράφει η Δέσποινα Παπαδοπούλου Β2

Τα αδέσποτα ζώα στην Ελλάδα δυστυχώς ξεπερνάνε τα 3.000.000. Ανεύθυνοι κηδεμόνες  τα αφήνουν ελεύθερα και στο τέλος τα ζώα είτε αναπαράγονται με αποτέλεσμα όλο ένα και περισσότερα αδέσποτα ζώα να υπάρχουν είτε να πεθαίνουν λόγω έλλειψης τροφής, στέγης και κτηνιατρικής περίθαλψης.

Υπάρχουν όμως λύσεις; Η απάντηση είναι ναι. Ο Δήμος κάθε πόλης είναι υποχρεωμένος να κρατά σε καλή κατάσταση, με ασφάλεια και φροντίδα, όχι μόνο την περιοχή του και τους πολίτες αλλά και τα ζώα. Εκτός από τον Δήμο υπάρχουν και οι φιλοζωικές οργανώσεις, που φροντίζουν για τα αδέσποτα. Όμως και οι απλοί πολίτες πρέπει να φροντίζουν τα αδέσποτα ζώα. Όταν βλέπουν κάποιο ζώο στον δρόμο να μην το προσπερνούν, θεωρώντας το κάτι φυσιολογικό. Χιλιάδες ζώα πεθαίνουν  λόγω της αδιαφορίας και αλλά τόσα ζούνε κάτω από άθλιες συνθήκες ζωής. Χρειάζεται λοιπόν να τα φροντίσουμε. Δεν φτάνει μόνο να αφήνουμε τροφή και νερό στα αδέσποτα ζώα, αλλά να τα φιλοξενήσουμε είτε εμείς είτε να φιλοξενηθούν σε κάποιο καταφύγιο ζώων.  Αν κάνουμε όλοι μια προσπάθεια, θα έχουμε σημαντικά αποτελέσματα.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα υιοθέτησης αδέσποτου ζώου είναι το εξής:

Μια σκυλίτσα, που βρισκόταν στον δρόμο, άρχισε να γαβγίζει δυνατά ένα μεσημέρι. Πολλοί νόμιζαν ότι είδε έναν άλλον σκύλο αλλά στην πραγματικότητα γεννούσε. Έτσι όταν κατέβηκε μια οικογένεια, για να δει τι συμβαίνει, αντίκρισε μια σκυλίτσα με ένα νεογέννητο κουτάβι. Ο πατέρας της οικογένειας κατευθύνθηκε στο πλησιέστερο κτηνιατρείο, για να φέρει βοήθεια για τα ζώα και να δούνε αν όλα πάνε καλά με την υγεία τους. Μετά από κάποια ώρα η σκυλίτσα έχασε την ζωή της. Έτσι αποφάσισαν να υιοθετήσουν το κουτάβι, που πλέον δεν είχε μητέρα, ξέροντας ότι αν το αφήσουν στον δρόμο πολύ πιθανόν να πέθαινε. Αυτή την στιγμή το κουτάβι ζει σε ένα ασφαλές μέρος, που το φροντίζουν και το αγαπάνε.

Ας κάνουμε όλοι μια προσπάθεια, έστω και μικρή. Μια κλήση στον δήμο ή σε κάποια φιλοζωική δεν κοστίζει.

 

 Τα αδέσποτα ζώα χρειάζονται την προστασία μας 

γράφει ο Ανέστης Πιαντιάροβ Β4

Τα αδέσποτα ζώα και ο τρόπος που ζούνε αποτελούν ένα πρόβλημα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε. Πολλά αδέσποτα ζώα ζουν σε πολύ άσχημες συνθήκες, σε καταστάσεις, οι οποίες δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν. Επιπλέον αυτά τα κακομοίρα ζώα δεν έχουν τις πολυτέλειες, όπως  εμείς οι άνθρωποι. Αυτά τα ζώα δεν τρώνε φαγητό μπορεί και πάνω από έξι ολόκληρες μέρες. Για σκεφτείτε να μην τρώτε εσείς για έξι ολόκληρες μέρες. Δύσκολο, ε;; Για σκεφτείτε ότι αυτά τα ζώα ζουν στον δρόμο, έξω στο κρύο και παρόλα αυτά εμείς συνεχίζουμε να μην κάνουμε κάτι για αυτά. Αντιθέτως, κάποιοι τα χτυπάνε με σκούπες, για να τα διώξουν ενώ αυτά απλά προσπαθούν να ζήσουν. Το μήνυμα είναι ότι και αυτά έχουν ζωή. Κι αν μπορεί, κάποιος που έχει την οικονομική δυνατότητα να τα φροντίζει – έστω και ένα-  ή τουλάχιστον να τα πηγαίνει σε κάποιο καταφύγιο προστασίας ζώων. Αυτό είναι μια λύση που είναι σίγουρα καλύτερη από τον δρόμο.

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης