editorial

Ο Απρίλιος είναι ένας από τους αγαπημένους μήνες της Άνοιξης. Θα λέγαμε ότι  Απρίλιος και Άνοιξη ταυτίζονται. Δεν είναι τυχαία η ετυμολογία του ονόματος (aperire = ανοίγω).  Οι ηλιόλουστες μέρες, το πρασίνισμα των δέντρων, το άνθισμα των λουλουδιών και γενικά η  αναγέννηση της φύσης είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της εξωστρέφειας. Παρόμοια αλλαγή παρατηρείται και στη συμπεριφορά των ανθρώπων. Η διάθεση αλλάζει και γίνεται πιο θετική. Η επιθυμία για συναναστροφές, για βόλτες, για χαλάρωση μεγαλώνει.

Αυτό το κλίμα επηρεάζει φυσικά και τη σχολική κοινότητα, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Οι απαιτήσεις στα μαθήματα περιορίζονται, οι εκδρομές πληθαίνουν, οι αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες αντικαθιστούν το βαρύ σχολικό πρόγραμμα.

Μέσα σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η αναμονή των πασχαλινών εορτών. Το Πάσχα αποτελεί μια σημαντική περίοδο ανάπαυλας για όλους, λίγο πριν το απαιτητικό διάστημα των σχολικών εξετάσεων.  Παράλληλα, είναι μια σημαντική γιορτή με πολλούς συμβολισμούς και  μηνύματα, απαραίτητα και χρήσιμα για μικρούς και μεγάλους, ιδιαίτερα αυτή την εποχή.  Απέναντι στις δυσκολίες, στις απογοητεύσεις, στις αντιξοότητες υπάρχει η Ανάσταση, η οποία συμβολίζει την ελπίδα, την αισιοδοξία, την πίστη στη θετική πλευρά της ζωής, στο Φως.

Ας γίνουν λοιπόν το φως της Φύσης και το φως της Ανάστασης  οδηγοί για έναν καλύτερο κόσμο  με περισσότερη αγάπη και αλληλεγγύη!

Καλό Πάσχα σε όλους με υγεία και ευτυχία!

ακης Πάσχα 2024

Η συντακτική ομάδα της σχολικής εφημερίδας του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου – Κορδελιού

«e-ματιά του 1ου»

 

εικαστική δημιουργία: Άκης Παραδείσης Β6

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης