21. Το Πρώτο Μενού της Γιορτής των Ευχαριστιών

21

Το μενού του  πρώτου  ThanksgivingDinner ήταν αρκετά διαφορετικό από το σημερινό. Σήμερα το κυρίως  πιάτο περιλαμβάνει γαλοπούλα και τη γέμισή της όπως τότε, αλλά το 1621 οι Ινδιάνοι έφεραν στο τραπέζι και κρέας ελαφιού καθώς και άλλα πουλερικά όπως χήνες , αγριόπαπιες και πέρδικες. Υπήρχαν επίσης και ψαρικά όπως ψάρια, χέλια, όστρακα, μύδια και αστακοί. Άφθονα ήταν τα φρούτα, τα λαχανικά και τα μυρωδικά της εποχής με τις κολοκύθες να έχουν την τιμητική τους. Μαζί, Ινδιάνοι και άποικοι έφαγαν κράνα και βακκίνια, βρώμη, κρεμμύδια, μαρούλια, ρεπάνια, μπόλικο καλαμπόκι και καρότα αρωματισμένα με φασκόμηλο και μαϊντανό. Η γεμιστή γαλοπούλα με την κράνμπερυ σως, ο πουρές γλυκοπατάτας, τα γρασαρισμένα καρότα και η κολοκυθόπιτα που εμφανίζονται στο σημερινό τυπικό μενού του Δείπνου των Ευχαριστιών έχουν την καταγωγή τους από το πρώτο εκείνο δείπνο του 1621.

Τα παιδιά του Στ2 φαντάστηκαν τον εαυτό τους στο πρώτο εκείνο Δείπνο των Ευχαριστιών και έγραψαν τα φαγητά που δοκίμασαν:

“I was at the First Thanksgiving Dinner and I ate turkey, eels, carrots, deer, clams, mussels, sage and pumpkins. It was great!” ΜαρίαΓηρούση

“…I ate first some lettuce, then two lobsters and one quarter of a turkey and I was full!” ΙωάννηςΤερψιάδης

“I was at the First Thanksgiving Dinner and I ate some turkey. It was really good. And then I atesome salad with lettuce. It was tasty!”  ΓιώταΤζίκου

“…I ateturkey, clams and turnips.”ΧρήστοςΣημαιοφορίδης.

“I was at the First Thanksgiving Dinner and I ate some turkey, carrots and corn.”  ΠαναγιώτηςΖησόπουλος.

“…I ate turkey, duck and deer.” ΑναστάσηςΤσίλογλου.

“I was at the First Thanksgiving Dinner and I ate lobsters with eels, onions and geese.” ΒαγγέληςΤσιάμης.

“HAPPY THANKSGIVING EVERYBODY!”

Ms Nicole

 

Σχολιάστε

Top