1. Ο ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ!

1a

Εμείς οι μαθητές της Ε’ και της Στ’ τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών είμαστε πολύ εορταστικοί τύποι! Μας αρέσει όλο κάτι να γιορτάζουμε  και ο Νοέμβρης μας έχει δώσει πολλές ευκαιρίες για γιορτή και χαρά! Μαζί με την κυρία μας των Αγγλικών Νικολέτα Κτίστου  ( aka Μs Nicole) δεν αφήσαμε ούτε μια ευκαιρία να πάει χαμένη!!

1b

Πρώτα γιορτάσαμε τη γιορτή των Ψυχών (Halloween) στον αγγλόφωνο κόσμο 31 Οκτωβρίου. Κάποια χρόνια πριν μασκαρευτήκαμε για να μην μας βρούνε τα «κακά πνεύματα» και πήγαμε για «Φάρσα ή Κέρασμα» στις τάξεις: Πόσα γλυκά φάγαμε!

 1c

 

Φέτος, χρησιμοποιήσαμε το  Doodle της Google για να μιλήσουμε για διαφορές και συμπεριφορές   που μας φέρνουν κοντά και μας  κερδίζουν φίλους και πραγματικά το διασκεδάσαμε! Thank you Google!

Τις επόμενες δύο μέρες γνωρίσαμε τη γιορτή των Ψυχών τον ισπανόφωνο κόσμο της Αμερικής που προέρχεται από ένα αρχαίο διαφορετικό πολιτισμό της Κεντρικής Αμερικής. Μία διαφορετική χαρούμενη και εορταστική προσέγγιση του τέλους ως αρχή της πραγματικής ζωής! Κόψαμε ζαχαρωτά κρανία και papel picado και λιγουρευτήκαμε όλα τα νόστιμα φαγητά που μάθαμε! Μάθαμε και μερικές ισπανικές λέξεις επίσης!

1d

Η 1η Νοεμβρίου είναι και η πρώτη μέρα των εορτασμών αφιερωμένη στα παιδιά που έχουν γίνει αγγελάκια! Βρήκαμε κι εμείς την ευκαιρία να φωτογραφήσουμε τα δικά μας ολοζώντανα και πολύ όμορφα αγγελάκια! Μπορείτε να τα αναγνω

1e

Την 5η Νοεμβρίου περάσαμε τον Ατλαντικό για ένα μάθημα Βρετανικής ιστορίας, για μια νύχτα γεμάτη λάμψη, κρότο και φωτιές!

1f

Με το Ε3 φτιάξαμε το ομοίωμα του Guy Fawkes που ήθελε να ανατινάξει το Αγγλικό Κοινοβούλιο το 1605 για να σκοτωθεί ο βασιλιάς  King James 1st  που ήταν σκληρός με τους καθολικούς υπηκόους του. Η συνομωσία απέτυχε, η προδοσία αποκαλύφτηκε και οι Βρετανοί το γιορτάζουν από τότε…Remember, remember… αρχίζει το ποίημα που ξέρουμε όλοι πολύ καλά!

1h

Πήγαμε λοιπόν να θυμίσουμε την ιστορία στο Δ1, Δ3, Ε1 και Στ1 και να ζητήσουμε “A penny for the Guy”! Αγγλικά νομίσματα δεν είχε κανείς να μας δώσει αλλά τα σοκολατένια ευρώ που μας έδωσαν μας άρεσαν πολύ!! 1i

Όσοι ήταν δυσαρεστημένοι με την πολιτική κατάσταση ή διώκονταν για τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις στην Ευρώπη του 17ου αιώνα τολμούσαν το δύσκολο ταξίδι στη νεοανακαλυφθήσα ήπειρο την Αμερική. Ξαναδιασχίσαμε λοιπόν τον Ατλαντικό ακολουθώντας το κοπιαστικό ταξίδι του Mayflower και αράξαμε μαζί του στην ακτή της Μασσαχουσέτης. Μάθαμε πως οι αυτόχθονες κάτοικοι της Αμερικής Ινδιάνοι βοήθησαν τους εποίκους να επιβιώσουν και για το πρώτο μεγάλο γλέντι που τους πρόσφεραν οι κάτοικοι για να τους ευχαριστήσουν.

1j

Σε ανάμνηση αυτού του τραπεζιού κάθε 4η Πέμπτη του Νοέμβρη ένα τραπέζι στήνεται σε κάθε αμερικάνικο σπίτι όπου όλοι γύρω από αυτό ευχαριστούν τον θεό και αλλήλους για τις ευλογίες που δέχτηκαν όλο το χρόνο! Στο τραπέζι πρωταγωνιστούν τα φθινοπωρινά φρούτα και λαχανικά και φυσικά η γαλοπούλα!!

1k

Γίναμε λοιπόν και εμείς το Ε1 γαλοπούλες και πήγαμε να πούμε ποιητικά τα βάσανά μας  στις άλλες τάξεις και να ευχαριστήσουμε τους συμμαθητές για τις χαρές που μας δώσανε!! Ανταλλάξαμε μηνύματα ευγνωμοσύνης και χαρήκαμε αγκαλιές και χαμόγελα!

1l

Για όλα αυτά που μάθαμε και ζήσαμε γράψαμε άρθρα και σας τα παραθέτουμε! Καλή Διασκέδαση! 1m

αιδευτικός  των Αγγλικών Κτίστου Νικολέτα ευχαριστεί τους μαθητές των τμημάτων της Ε’ και   ΣΤ ’για τον κόπο και χρόνο που διέθεσαν στην συγγραφή των άρθρων καθώς και τους δασκάλους που διέθεσαν χρόνο στην τάξη τους για να παρακολουθήσουν τα δρώμενά μας.

Σχολιάστε

Top