ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2021

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Θεσσαλονίκη Μάρτιος 2021 Συμμαθητές, σας χαιρετούμε. Κάποιοι δεν ξέρουν τι είναι το Απροειδοποίητο, (όπως ας πούμε οι περισσότεροι της πρώτης), και κάποιοι υποψιαζόμαστε πως το έχουν ίσως ξεχάσει . Λοιπόν, ας ξανασυστηθούμε και ας ξαναθυμηθούμε: ....

ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ[2689]

ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Διασκεδάζοντας στην καραντίνα   Κατά τη διάρκεια της δύσκολης αυτής περιόδου που διανύουμε, όπου όλος ο πλανήτης βρίσκεται σε καραντίνα, είναι σημαντικό να οργανώνουμε έτσι τον χρόνο μας, ώστε να τον περνάμε δημιουργικά και να ….

ΕΡΓΑΣΙΑ 1[2688]

Η οικογένεια κατά τη διάρκεια της καραντίνας:

Η καραντίνα ή lockdown ή εγκλεισμός έχει αλλάξει την καθημερινότητα πολλών ανθρώπων. Τους έχει φέρει στην αποξένωση, τη μιζέρια θα λέγαμε, τη φοβία ως προς τη συνάθροιση πολλών ανθρώπων μαζί. Αλλά τι έχει αλλάξει στη ….

ΕΡΓΑΣΙΑ 2[2691]

Η οικογένεια κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Τα μέλη των οικογενειών πριν ξεσπάσει η πανδημία δεν είχαν συνηθίσει να έχουν  μία τόσο στενή επαφή μεταξύ τους, τώρα όμως οι οικογένειες λόγω του κατ’ οίκον περιορισμού έχουν αναγκαστεί να βρίσκονται συνέχεια στον ίδιο ….

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΕΥΞΗ ΚΡΟΝΟΥ-ΔΙΑ[2686]

Η μεγάλη σύζευξη του Δία και του Κρόνου

Το βράδυ της 23η Δεκεμβρίου του 2020 καταγράφτηκε ένα σπουδαίο γεγονός ,η μεγάλη σύζευξη του Δία και του Κρόνου. Σύμφωνα με επιστήμονες αυτό το <<διαστημικό ραντεβού>> με τους δύο μεγαλύτερους πλανήτες συμβαίνει κάθε 400 χρόνια. Αυτήν ….

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ[2693]

Η τεράστια καταστροφή της Σάμου

Στις 30 Οκτωβρίου του 2020, ένας αρκετά αισθητός σεισμός μεγέθους 7 ρίχτερ καταγράφηκε μεταξύ της Σάμου και τα παράλια της Τουρκίας κοντά στην Σμύρνη. Πολλοί οι νεκροί και άλλοι τόσοι τραυματίες βρέθηκαν σε συντρίμμια καθώς ….

ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ( Πηνελόπη Δέλτα)[2692]

Η μηχανή του χρόνου – Πηνελόπη Δέλτα

Η Πηνελόπη Δέλτα ήταν ελληνίδα συγγραφέας και ίσως η σημαντικότερη στις κρίσιμες πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα. Έγινε γνωστή κυρίως για τα ιστορικά μυθιστορήματα της για παιδιά. Γεννήθηκε στις 24 Απριλίου 1874 στην Αλεξάνδρεια της ….