Επιλέγοντας επάγγελμα…

  Ο άνθρωπος για να επιβιώσει στις μέρες μας και να μπορέσει να εξελιχθεί και να χτίσει μια οικογένεια, χρειάζεται χρήματα. Επομένως, για κάθε άνθρωπο είναι απαραίτητο να ασκεί ένα επάγγελμα, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην κοινωνία. Εγώ, όταν θα μεγαλώσω θα ήθελα να γίνω γιατρός και συγκεκριμένα παιδίατρος. Δεν είναι πραγματικά ένα ασυνήθιστο και ιδιαίτερο επάγγελμα, καθώς στις μέρες μας πολλά άτομα το επιλέγουν, αλλά θεωρώ πως μου ταιριάζει απόλυτα.

Ωστόσο, για να το επιλέξω, χρειάστηκε να ενημερωθώ και να αναζητήσω πληροφορίες για πολλά άλλα επαγγέλματα. Όμως με βάση τα παραπάνω κριτήρια κατάφερα να κάνω νομίζω τη σωστή επιλογή. Αρχικά, ένα βασικό μου κριτήριο ήταν η κλίση μου καθώς και τα ενδιαφέροντά μου. Από μικρή μου άρεσε πάρα πολύ να παίζουμε με τα εργαλεία των γιατρών όποτε πηγαίναμε με την αδερφή μου στα ιατρεία τους. Όλοι γελούσαν μαζί μας και μας έλεγαν κοροϊδευτικά: «Εσύ θα γίνεις μία μεγάλη γιατρός!» Και εγώ γελούσα μαζί τους, όμως στην πραγματικότητα αυτό ήταν το όνειρό μου. Στο σχολείο, λάτρευα τα μαθηματικά, τη χημεία και τη φυσική. Ήμουν άριστη στα μαθήματα αυτά, και αυτό ήταν και ένα κριτήριο που με βοήθησε στην επιλογή μου.

Επίσης ένα άλλο κριτήριο είναι οι συνθήκες εργασίας. Θα έχω την ευκαιρία να δουλεύω σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, χωρίς κάποιες ιδιαίτερες δυσκολίες και κινδύνους. Το κύρος δεν είναι πια πολύ μεγάλο, ούτε κι η αμοιβή που θα παίρνω, όμως αυτό πραγματικά δεν είναι το σημαντικότερο. Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο είναι το να προσφέρω όσα μπορώ στην κοινωνία μου. Κάνοντας αυτό το επάγγελμα, θα έχω τη δυνατότητα να βοηθήσω και να θεραπεύσω πολλά παιδιά. Θα μπορώ να τα βοηθήσω να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγίειας τους ώστε να είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν το μέλλον, μια και αυτά είναι οι επόμενες γενιές.

Γενικά, θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό επάγγελμα, με πολλές προοπτικές. Ελπίζω να μπορέσω να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου και να γίνω ένας σπουδαίος γιατρός. Έχω τη διάθεση και μπορώ να προσφέρω τόσα πολλά στην κοινωνία!

 

Πικρού Ευμορφία
Μαθήτρια Β” Γυμνασίου

Σχολιάστε

Top