Συμμετοχή του Ομίλου μας στο δίκτυο «Νέοι Δημοσιογράφοι για το περιβάλλον»

Με πολύ ενθουσιασμό συμμετέχει και ο Όμιλος Δημοσιογραφίας μας στο Δίκτυο προγραμματίζοντας τις δράσεις του!! Το Πρόγραμμα αποτελεί διεθνές δίκτυο, ξεκίνησε στην Ελλάδα το 1993 και απευθύνεται στα Γυμνάσια και Λύκεια, όπου ομάδες μαθητών, σε συνεργασία με άλλα σχολεία που συμμετέχουν διεθνώς στο δίκτυο, χειρίζονται ως δημοσιογράφοι κάποιο κοινό πρόβλημα του περιβάλλοντος, με εργαλείο επικοινωνίας το Internet.

Οι «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» είναι Δίκτυο Π.Ε. εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με την Απόφαση με αρ. πρωτ. Φ7/ΕΠ/60884/88845/Δ7/21-07-2021, με Συντονιστικό Φορέα τη Διεύθυνση Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και Εθνικό Χειριστή την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).

Πρόκειται για ένα διεθνές δίκτυο εκπαιδευτικών και μαθητών, το οποίο δραστηριοποιείται σε 34 χώρες. Τα μέλη του δικτύου εκπονούν σε τοπικό επίπεδο δημοσιογραφικές έρευνες περιβαλλοντικού περιεχομένου. Παράγουν άρθρα και φωτογραφίες, τα οποία απευθύνονται κυρίως στις τοπικές κοινωνίες. Συγχρόνως παράγουν περιβαλλοντικά άρθρα με διεθνές περιεχόμενο ως αποτέλεσμα της διεθνούς συνεργασίας τους.

Σκοπός του δικτύου είναι η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των μαθητών/τριών ώστε να δράσουν υπεύθυνα για τη βελτίωση, διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης το δίκτυο φιλοδοξεί να συμβάλλει στο να γίνουν τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο χώρος όπου οι μαθητές θα αποκτήσουν την ικανότητα να μαθαίνουν και να εκπαιδεύονται από μόνοι τους, μέσα από τις έρευνες τους..

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης