τεύχος 11, Μάρτιος 2024

ai3

Ηρωνίδιειος

Λένε πως όλοι οι άνθρωποι είναι κατά βάθος ήρωες. Τωόντι, όλοι μας αντιμετωπίζουμε τις δικές μας δυσκολίες, καλούμαστε να υπερπηδήσουμε τα δικά μας εμπόδια και δίνουμε τις δικές μας μάχες. Τι θα γινόταν εντούτοις αν ….

Η κραυγη

Τι πιο περίεργο από μια περίεργη φοβία;

Εκτός από τις standard φοβίες όπως η κλειστοφοβία και η υψοφοβία, υπάρχουν και μερικές (λίγο) πιο περίεργες. Πάμε στοίχημα πως μόλις σας κεντρίσαμε το ενδιαφέρον να μάθετε ποιες είναι. Εντάξει τότε, θα σας τις πούμε. ….

download

Με μια ματιά στο παρελθόν: Ελληνική Επανάσταση

Όλοι γνωρίζουμε πως η έναρξη της ελληνικής επανάστασης ήταν ένα γεγονός που συγκλόνισε τους τουρκοκρατούμενους Έλληνες. Ακόμη και σήμερα γιορτάζουμε το γεγονός αυτό με συγκίνηση για τους προγόνους μας που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας. ….

exhibition-xiromero

Πορτρέτο ενός επιμελητή εκθέσεων

  Με αφορμή την παγκόσμια έκθεση της Biennale στην Ιταλία, είχαμε κοντά μας την περασμένη Τετάρτη τον πολυβραβευμένο επιμελητή και σκηνοθέτη εκθέσεων, Πάνο Γιαννικόπουλο, ο οποίος μας μίλησε για το αντικείμενό του, για το πώς ….

shutterstock_2203897579

Συνέλευση

   Θέμης Ζαχαριουδάκης       Ένα από τα δικαιώματα των μαθητών στο ελληνικό σχολείο είναι να κάνουν συνέλευση για να αποφασίσουν από κοινού για διάφορα ζητήματα που απασχολούν το τμήμα τους. Είναι ένας από ….

Τέμπη: έναν χρόνο μετά θυμόμαστε

Αργά το βράδυ της εικοστής ογδόης Φεβρουάριου, ενώ ο κόσμος γυρνούσε πίσω στην καθημερινότητα μετά το τριήμερο της καθαρά Δευτέρας, ένα ολέθριο δυστύχημα στάθηκε εμπόδιο στο να ιδωθούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Το τρένο ….