Τι πιο περίεργο από μια περίεργη φοβία;

Η κραυγη

Εκτός από τις standard φοβίες όπως η κλειστοφοβία και η υψοφοβία, υπάρχουν και μερικές (λίγο) πιο περίεργες. Πάμε στοίχημα πως μόλις σας κεντρίσαμε το ενδιαφέρον να μάθετε ποιες είναι. Εντάξει τότε, θα σας τις πούμε.

          Ας ξεκινήσουμε με τις πιο ok.

Σε κάθε εκδήλωση πάντα υπάρχει κάποιος που δεν χορεύει κι απλώς κάθεται. Αυτός μπορεί να ντρέπεται, να έχει κουραστεί, να μην ξέρει τα βήματα ή… να έχει χοροφοβία! Η χοροφοβία είναι πράγματι μια φοβία που μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν ανασφάλεια και άγχος όταν του λένε όλοι οι θείοι και οι θείες από το χωριό να σηκωθεί να χορέψει. Σας έχει κυνηγήσει ποτέ κότα στο χωριό; Αν ναι πιθανόν να έχετε αλεκτωροφοβία. Όπως καταλάβατε, αυτή είναι η φοβία για τις κότες. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι το γέλιο κάνει καλό στην υγεία μας. Ωστόσο, για όσους πάσχουν από γελιοφοβία, το γέλιο καταφέρνει το ακριβώς αντίθετο. Χαχαχαχα! Επόμενη είναι η γενιοφοβία στην οποία κάποιος φοβάται το πηγούνι. Η ομβροφοβία είναι μία ακόμη παράξενη φοβία και αυτοί που την έχουν σκέφτονται ότι αν ακουμπήσουν τον αφαλό τους θα κάνει ένα τεράστιο ΜΠΑΜ! Η φοβία που φαίνεται να την έχουν περισσότερο οι γιαγιάδες που ρωτάνε κάθε φορά “Τίνος είσαι ‘συ;”, είναι η εφηβοφοβία.  Κάποιοι μεγαλώνοντας φαίνεται πως νιώθουν τρόμο για τους νεότερους… Αμέσως μετά έχουμε την ξανθοφοβία και όπως κάποιοι εξυπνάκηδες μπορεί να σκέφτηκαν, δεν είναι ο φόβος για τις ξανθιές. (Απλώς) είναι ο φόβος για το κίτρινο χρώμα. Τέλος έχουμε την δειπνοφοβία. Σίγουρα όλοι σας θα έχετε δεχτεί την εξής ερώτηση: “Βρήκες κανένανε;”, όταν κάθεστε στο τραπέζι με την οικογένειά σας. Ε, αυτή είναι η δειπνοφοβία.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…

Πεθεροφοβία, η φοβία που σίγουρα έχουν οι πατεράδες, οι παππούδες, οι θείοι και όλοι οι κατακαημένοι άντρες της οικογένειας που φοβούνται… τις πεθερές τους. Φαντάζεστε να “ξυπνήσετε” μια μέρα και να μην ανοίξετε τα μάτια σας; Αν είχατε οπτοφοβία σίγουρα αυτό θα ήταν το τέλειο όνειρο για εσάς. Σε πολλούς από εμάς θα έχει κολλήσει φυστικοβούτυρο ή ταχίνι στον ουρανίσκο. Κάποιοι όμως το έχουν φτάσει σε άλλο level μέχρι που το φοβούνται! Αυτή είναι η αραχιβουτηροφοβία. Μα αν είναι δυνατόν! Τέλος, η φοβία που μέχρι κι εμάς τρόμαξε μόλις είδαμε την ονομασία της είναι η hippopotomonstrosesquipedaliophobia.Φοβηθήκατε απ’ το μέγεθος της λέξης; Τότε λογικά έχετε αυτή την φοβία!

Αυτές είναι οι φοβίες που ευχόμαστε να μην έχει κανείς σας!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης