Σελινάτο – Παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη Συνταγή της Λέσβου

σελινατο

Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινό σε μερίδες
  • 1 ½ κιλό σέλινο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 2 λεμόνια (μόνο τον χυμό)
  • Λίγο corn flour

Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τα σέλινα και τα κόβουμε (στα 2 ή 3 κομμάτια) έπειτα τα βράζουμε για λίγο στη κατσαρόλα για να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε.
Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) και κατόπιν προσθέτουμε το κρέας. Όταν ροδίσει καλά βάζουμε και το σέλινο. Συμπληρώνουμε νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Όταν γίνει το φαγητό μας και έχει μείνει με λίγο ζουμάκι το αυγοκόβουμε. Κουνάμε την κατσαρόλα μας ώστε να πάει παντού το αυγολέμονο και σερβίρουμε.

Βαλαρού Κατερίνα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης