Διδακτική επίσκεψη του τομέα Ηλεκτρολογίας

tomeas_hlektrologvn

Την Παρασκευή 28-3-2014 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των μαθητών του ΕΠΑ.Λ Σιδηροκάστρου του Τομέα  της Ηλεκτρολογίας, στη βιομηχανία FIBRAN στην Τερπνή Σερρών, με συνοδό καθηγητή τον κ.Βασίλη Μπουντά.

ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου - Διδακτική επίσκεψη του τομέα Ηλεκτρολογίας

Πιο συγκεκριμένα το Σεπτέμβριο του 2001 η FIBRAN εγκαινιάζει ένα νέο βιομηχανικό συγκρότημα παραγωγής προϊόντων ορυκτοβάμβακα στην Τερπνή Σερρών. Η μονάδα, η οποία σημειωτέον είναι η πρώτη στην Ελλάδα, έχει τη δυνατότητα παραγωγής 30.000 tn πετροβάμβακα ετησίως. Η παραγωγή γίνεται με τήξη πετρωμάτων σε ηλεκτρικούς δίδυμους φούρνους, Η μέθοδος που ακολουθείται στηρίζεται σε τεχνολογίας αιχμής και είναι φιλική προς το περιβάλλον.

Τα προϊόντα πετροβάμβακα χρησιμοποιούνται για θερμομόνωση – ηχομόνωση – πυροπροστασία, τόσο στην οικοδομή όσο και στην βιομηχανία, ναυπηγική και γεωργία και απευθύνονται τόσο στην Ελληνική αγορά όσο και στο Εξωτερικό.

Οι διδακτικοί στόχοι της επίσκεψης του Τομέα Ηλεκτρολογίας ήταν

  • Να ενημερωθούν οι μαθητές σχετικά με την παραγωγή μονωτικών υλικών (πετροβάμβακας, προϊόντα εξηλασμένης πολυστερίνης και διογκωμένου πολυαιθυλαινείου)

  • Να έρθουν σε επαφή με πραγματικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις και αυτοματισμούς

  • Να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με ειδικούς του χώρου, σε ένα περιβάλλον όπου οι γνώσεις τους βρήκαν πρακτική εφαρμογή.

 

Ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία για τους καθηγητές & μαθητές του Τομέα της Ηλεκτρολογίας.

 

Σχολιάστε

Top