
Λικέρ Σταφύλι
Υλικά
2 κιλά σταφύλι μαύρο
Φλούδες από 3 λεμόνια
½ κιλό ζάχαρη
½ φλ. νερό
Κανέλα
Βότκα
Εκτέλεση
-
Πλένουμε καλά τα σταφύλια και τα τοποθετούμε σε μεγάλα γυάλινα βάζα.
-
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, την ζάχαρη για 1΄
-
Αφού το σιρόπι κρυώσει εντελώς το μοιράζουμε στα βάζα και προσθέτουμε τις φλούδες λεμονιού και την κανέλα
-
Συμπληρώνουμε τα βάζα με βότκα, τα σφραγίζουμε και τοποθετούμε σε σκιερό μέρος για 1 μήνα. Καθημερινά ανακινούμε τα βάζα 1-2 φορές την μέρα.
-
Στο τέλος του μήνα, στραγγίζουμε τα στερεά και τοποθετούμε το λικερ σε μπουκάλια.

