Εκπαιδευτικές Δράσεις του σχολείου μας

ΑΠΟ: savchrist - Μάι• 16•19

       Εκπαιδευτικές Δράσεις του σχολείου μας

basxioni2

1.Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας Γρεβενών στα πλαίσια περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο «Βουνό υγρό στοιχείο άσκηση και αναψυχή». Στην εκπαιδευτική επίσκεψη συμμετείχαν 35 μαθητές και τρεις συνοδοί καθηγητές.

Η ομάδα μαθητών ασχολήθηκε για 5 περίπου ώρες με την εκμάθηση και εκτέλεση διάφορων χιονοδρομικών αγωνισμάτων.

Όλοι οι μαθητές διδάχτηκαν από έμπειρους δασκάλους χιονοδρομίας και χιονοσανίδας τις βασικές αρχές των αθλημάτων.

Στη διάρκεια της παραμονής μας στο χιονοδρομικό κέντρο μια επιλεγμένη ομάδα μαθητών πραγματοποίησε πορεία περίπου 4χλμ στο χιόνι και διδάχτηκε τους κανόνες που διέπουν τη χειμερινή ορειβασία.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης ήταν να μάθουν οι μαθητές τις βασικές αρχές που διέπουν την ασφαλή συμπεριφορά στο βουνό το χειμώνα και σε περιβάλλον καλυμμένο με χιόνι.

Μετά τη διδασκαλία των βασικών αρχών της χιονοδρομίας όλοι οι μαθητές κατάφεραν να «κατέβουν» την περιφερειακή (χαμηλής δυσκολίας) πίστα του χιονοδρομικού κέντρου. Το να καταφέρουν κάτι που στην αρχή έμοιαζε αδύνατο βοήθησε τους μαθητές να αποκτήσουν μεγαλύτερο βαθμό αυτοπεποίθησης να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και να αντιληφθούν βιωματικά ότι η προσπάθεια πάντα ανταμείβεται με ένα θετικό αποτέλεσμα.

 

2. Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 το σχολείο μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας Γρεβενών στα πλαίσια του μαθήματος της φυσικής αγωγής. Συμμετείχε Η Β΄ τάξη του σχολείου μας με 86 μαθητές και 4 συνοδούς καθηγητές.

Η ομάδα των μαθητών που συμμετέχουν στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Βουνό- Υγρό στοιχείο- Άθληση και αναψυχή» ασχολήθηκε για 4 περίπου ώρες με την βελτίωση των δεξιοτήτων στα χιονοδρομικά αγωνίσματα που απέκτησαν με την πρώτη επίσκεψη. Από τους υπόλοιπους μαθητές κάποιοι διδάχτηκαν από έμπειρους δασκάλους χιονοδρομίας και χιονοσανίδας τις βασικές αρχές των αθλημάτων για πρώτη φορά και οι υπόλοιποι απόλαυσαν το χιονισμένο τοπίο, με πορείες στο χιόνι και παιχνίδια με μικρά χιονοδρομικά έλκηθρα.

Πολλοί μαθητές πραγματοποίησαν μια «βόλτα» με το τριθέσιο lift του χιονοδρομικού κέντρου θαυμάζοντας το χιονισμένο τοπίο από ψηλά και γεμίζοντας τη μνήμη του κινητού τηλεφώνου τους με φωτογραφίες.

Η Αρχηγός της Εκδρομής

Κυριαζή Κυριακή ΠΕ11

Οι συνοδοί Καθηγητές

Καραφυλλίδης Απόστολος, ΠΕ 04.01

Χριστοδούλου Σάββας ,ΠΕ11

Πιτένη Στυλιανή, ΠΕ04

Βλαχάβα Ευανθία ,ΠΕ02

 

3. Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 οι μαθητές δύο τμημάτων της Γ΄ Λυκείου (Γ1-Γ2) πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Α.Π.Θ. στα πλαίσια του μαθήματος των μαθηματικών.

Οι μαθητές επισκέφτηκαν όλοι τη Φιλοσοφική σχολή και ενημερώθηκαν για την ιστορία του κεντρικού αμφιθεάτρου το οποίο επισκέφτηκαν.

Η ομάδα ξεναγήθηκε στους υπόλοιπους χώρους της Φιλοσοφικής σχολής και στη συνέχεια κατά ομάδες επισκέφτηκαν και περιηγήθηκαν, κατ’ ιδίαν, στις σχολές και τα τμήματα που τους ενδιέφεραν.

Στις 12:30 ομάδα μαθητών επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο Μακεδονία ξεναγήθηκε στο χώρο και ενημερώθηκε για τις σχολές και τον τρόπο λειτουργίας του.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στο σχολείο μας με τον τίτλο «Για μια μέρα Φοιτητές».

Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές μας να ζήσουν μια μέρα στο πανεπιστήμιο να επισκεφτούν τις σχολές και τα τμήματα πους τους ενδιαφέρουν και να συλλέξουν πληροφορίες που θα χρησιμοποιήσουν για να επιλέξουν με τον καλύτερο τρόπο τη συνέχιση των σπουδών τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Ο Αρχηγός της Εκδρομής

Χριστοδούλου Σάββας ΠΕ11

Οι συνοδοί Καθηγητές

Καραφυλλίδης Απόστολος, ΠΕ04

Βρέκας Χαρίλαος ,ΠΕ03

Γιαννόπουλος Γεώργιος ,ΠΕ01

 

4. Την Παρασκευή 7/12/2018 (τμήματα Α1, Α2, Α3) και την Παρασκευή 11/12/2018 τα (τμήματα Α4, Α5), για τις ανάγκες εκπαιδευτικής εκδρομής της Α’ τάξης, το σχολείο μας:

Επισκέφτηκε το συνεδριακό κέντρο ΝΟΗΣΙΣ στο πλανητάριο στη Θεσσαλονίκη.

Οι ομάδες ενημερώθηκαν για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος από επιμορφωμένη στο αντικείμενο εκπαιδευτικό. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα «Προληπτικές παρεμβάσεις για το κάπνισμα-Μαθαίνω να μην καπνίζω» είναι εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας. Το σχολείο μας τα τελευταία 4 χρόνια παρακολουθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα που απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές της Α΄ Λυκείου.

Μετά το τέλος της ενημέρωσης δόθηκε στους μαθητές χρόνος 3 περίπου ωρών να περιηγηθούν στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Ο Αρχηγός της Εκδρομής

Χριστοδούλου Σάββας ΠΕ11

Οι συνοδοί Καθηγητές

Καραφυλλίδης Απόστολος, ΠΕ04

Δραγατσίκας Δημήτριος ,ΠΕ04

Γιαννόπουλος Γεώργιος ,ΠΕ01

Πιτένη Στυλιανή, ΠΕ04

Κυριαζή Κυριακή ,ΠΕ11

 

Σχολιάστε

Top