Έκφραση αγάπης με το βλέμμα στο μέλλον

ΑΠΟ: ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ - Μάι• 16•19

Έκφραση αγάπης με το βλέμμα στο μέλλον

EKFRASH AGAPHS MELLON

 

Στα πλαίσια της ενότητας « Θέματα για συζήτηση και έκφραση / έκθεση σχετικά με την αγάπη και τον έρωτα » της Έκφρασης  Έκθεσης της Α΄ Λυκείου οι μαθητές ξεδιπλώνουν τα συναισθήματά τους…

Γράμμα στο αγαπημένο μου παιδί ,

Μεγάλωσες πια , ήρθε η ώρα να ανοίξεις τα φτερά σου και να πάρεις την ζωή στα χέρια σου. Αποφάσισα λοιπόν να σου γράψω αυτό το γράμμα αφήνοντάς σου παρακαταθήκη τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου ,θέλοντας να σου δώσω κάποιες συμβουλές να τις έχεις οδηγό στο νέο σου ταξίδι.

Δεν πέρασε καιρός από τότε που ήσουν μικρός και έτρεχες στην αγκαλιά μου. Απολάμβανες τις στιγμές μαζί μου , ζητούσες τη γνώμη μου στο κάθε τι και σπάνια με αμφισβητούσες .Τώρα μεγάλωσες και αντιλαμβάνομαι ότι θες πια τον χώρο και τον χρόνο σου. Διαφωνείς και δοκιμάζεις τα όρια σου .Ξέρω όμως ότι στην ζωή σου χρειάζεσαι έναν οδηγό, μια πυξίδα για τις πράξεις και τις αποφάσεις σου.

Οφείλω να σου πω πως η κοινωνία εκεί έξω είναι σκληρή. Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσεις είναι πολλές , ωστόσο μην τις αφήσεις να καταπλακώσουν τα φτερά σου .Στην ζωή σου να μην ξεχάσεις ποτέ την ανθρώπινη ιδιότητα σου .Να βοηθάς και να συμπαραστέκεσαι στους αδύναμους χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα . Ποτέ να μην υποστηρίζεις την αδικία , να είσαι πνεύμα ελεύθερο και να εκφράζεις τις σκέψεις σου χωρίς αναστολές .Να είσαι ευγενής στην ψυχή και στους τρόπους και να έχεις πάντα στο νου σου ότι μας χαρακτηρίζουν οι πράξεις μας . Η ζωή μας έχει αποδείξει πως ανταποδίδει στον καθένα αυτό που καταθέτει. Πάλεψε λοιπόν, όσο μπορείς να παραμείνεις γνήσιος άνθρωπος !

Στον εαυτό σου να μην πάψεις να πιστεύεις ποτέ. Να θέτεις στόχους στην ζωή σου και να παλεύεις να τους πραγματοποιείς. Να μην επιτρέψεις σε κανέναν να αμφισβητήσει τις ικανότητες σου. Η αυτογνωσία η συνεργασία και η θέληση θα σε φέρουν πιο κοντά στα όνειρα σου. Να είσαι δυνατός και να πετάς ψηλά προσπαθώντας να φτάσεις τους στόχους που έχεις θέσει .

Να εκτιμάς την ζωή και ό, τι αυτή σου φέρνει. Οι χαρές και οι λύπες είναι κομμάτι της ,οι δύσκολες στιγμές να μην σε καταβάλλουν, αντίθετα να βρίσκεις δύναμη να στέκεσαι στα πόδια σου και να γυρνάς στην θετική όψη της ζωής .Τέλος διάβασε και ταξιδέψε όσο μπορείς , σε αυτά θα βρεις την ουσία της ζωής.

Ένα καινούργιο κεφάλαιο στην ζωή σου ξεκινά. Τα λόγια μου αυτά ελπίζω να σου δώσουν την δύναμη να ζήσεις την ζωή που θέλεις και ονειρεύεσαι .Εγώ θα είμαι πάντα δίπλα σου διακριτικά και αθόρυβα πια…

Πάρε λοιπόν την ζωή στα χέρια σου και ζήσε αυτό το υπέροχο ταξίδι ! Θα έχω πάντα την αγκαλιά μου ανοιχτή για σένα.

Με αγάπη ο γονιός σου,

 

Ελένη Βασιλειάδου , Πολύβιος Βλάχος, Α1

Σχολιάστε

Top