Εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη

ΑΠΟ: 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ - Μάι• 16•19

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη

ekdromh uessalonikh

Όσο ο καιρός των εξετάσεων πλησιάζει, τόσο μια εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη φαντάζει σαν μια μοναδική ευκαιρία απόδρασης από την τάξη και το καθημερινό, φορτωμένο με μαθήματα και υποχρεώσεις, πρόγραμμα. Όταν μάλιστα η αιτία είναι μια ξεχωριστή διαδραστική εμπειρία των έργων του Leonardo da Vinci στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, τότε συνδυάζεται με τον καλύτερο τρόπο το «τερπνόν μετά του ωφελίμου».

Στο πλαίσιο αυτών των διαπιστώσεων οργανώθηκε από τις φιλολόγους του σχολείου μας Παπαγεωργίου Σοφία, Σολακίδου Πέτυ και Μάστορα Σοφία στις 21 Φεβρουαρίου 2019 ένα διαφορετικό ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο της Αναγέννησης. Οι μαθητές των 2 τμημάτων των Ανθρωπιστικών σπουδών, σε άμεση συνάρτηση με τα μαθήματα του προσανατολισμού τους, βρέθηκαν στο εκθεσιακό κέντρο Νόησις, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τα εκπληκτικά επιτεύγματα του μεγάλου Ιταλού επιστήμονα, καλλιτέχνη και εφευρέτη. Η ξενάγηση στους περίφημους πίνακες και στα καινοτόμα σχέδια του ήταν εντυπωσιακή και άκρως ενδιαφέρουσα.

Ο Leonardo da Vinci υπήρξε η προσωποποίηση του «Καθολικού Ανθρώπου» και είναι πηγή έμπνευσης για τον σύγχρονο σκεπτόμενο πολίτη περισσότερο ίσως από ποτέ σήμερα, που η Επιστήμη, η Τεχνολογία και η Τέχνη αποτελούν κορυφαία ζητούμενα για το σύνολο, ελπίζουμε , των ανθρώπων.

 

Σχολιάστε

Top