ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ/PING PONG/TABLE TENNIS

ΑΠΟ: ΕΛΕΝΗ ΠΑΥΛΙΔΟΥ - Μάι• 16•19

PING PONG/TABLE TENNIS/ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ

PING PONG

Με αφορμή τα λεγόμενα, όσων έρχομαι σε επαφή καθημερινά , για την επιτραπέζια αντισφαίριση , γνωστή και ως ‘’ping pong’’ , από τα οποία πολλές φορές κατανοώ ότι η εντύπωση πολλών για το άθλημα είναι λανθασμένη , ως αθλήτρια αυτού , αποφάσισα να γράψω ένα άρθρο σχετικά με τα όσα προσφέρει η ενασχόληση με το άθλημα και με το επίπεδο και τις δράσεις των αθλητών της χώρας .

Αρχικά, το Ολυμπιακό άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης , αυξάνει τα επίπεδα συγκέντρωσης και την ικανότητα λήψης των αποφάσεων , καθώς κάθε πόντος, εκτός από την τεράστια προσήλωση που απαιτεί, πρέπει να είναι προμελετημένος , διαδικασία που ολοκληρώνεται μέσα σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα . Επιπλέον, βελτιώνει τη μυϊκή δύναμη , αφού οι μπαλιές στη μεριά του αντιπάλου πρέπει να είναι δυνατές , αυξάνει την ευκαμψία , τα αντανακλαστικά και την ταχύτητα, καθώς οι μετακινήσεις των αθλητών που καλύπτουν όλη την έκταση του τραπεζιού, γίνονται ακαριαία. Τέλος το άθλημα αυτό, προσφέρει διασκέδαση και μπορεί να παιχτεί από όλους τους ανθρώπους , ανεξαρτήτως ηλικίας .

Αν και το άθλημα δεν είναι αρκετά διαδεδομένο στη χώρα μας , αρκετές είναι οι δράσεις που γίνονται και διοργανώνονται από την ελληνική φίλαθλη ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ΕΦΟΕπΑ) και από τους διάφορους συλλόγους , όπως για παράδειγμα τα ανοιχτά αναπτυξιακά πανελλήνια πρωταθλήματα και τα διάφορα τουρνουά . Παρόλα αυτά οι δράσεις των αθλητών μας , δεν έχουν μείνει μόνο στην Ελλάδα .Χαρακτηριστικό παράδειγμα , αποτελεί ο Γιάννης Σγουρόπουλος , ο οποίος στα 18 του μόλις χρόνια , αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αγωνιζόμενος με το εθνόσημο και δόξασε την Ελλάδα με την εντυπωσιακή παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Κλουζ Ναπόκα, της Ρουμανίας. Ακόμη, δεν πρέπει να παραλείψουμε τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου , η οποία στους αγώνες, που έγιναν στην πρωτεύουσα Μανάμα και ήταν οι πρώτοι για το 2019 στο World Junior Circuit της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ι.Τ.Τ.F.), η αριστερόχειρας πρωταθλήτρια κατέκτησε την 3η θέση στο απλό κορασίδων . Κατανοούμε , λοιπόν πως το ping pong ,είναι ένα αξιόλογο , ενδιαφέρον και αρκετά δύσκολο άθλημα , καθώς και πως η ενασχόλησή μας με αυτό έχει πολλά οφέλη τόσο για το σώμα μας όσο και για τον νου.

Ping pong στην Κοζάνη: http://www.seak.gr/

Ελένη Παυλίδου, Α2

Σχολιάστε

Top