Στην Πιερία τον χειμώνα

Πιερία

Από τους μαθητές του Β3 τμήματος Γυμνασίου: Κωνσταντίνου Γιώργος, Τσαουσίδου Ελευθερία, Ζούντσα Ευθυμία, Ραντάνι Μάριος.

Η Πιερία βρίσκεται στην Κεντρική Μακεδονία. Έχει πολλά όμορφα αξιοθέατα, αλλά και πολλά πράγματα να δεις και να κάνεις κατά τους χειμερινούς μήνες.

Δύο από τα πιο όμορφα βουνά της Ελλάδας, πλούσια σε φυσική ομορφιά και ιστορία βρίσκονται στην Πιερία: ο Όλυμπος και τα Πιέρια.

Π. Παντελεήμονας

Παλιός Παντελεήμονας

Πολλά ορεινά χωριά για όμορφες ημερήσιες εκδρομές ή και διακοπές, όπως το Ελατοχώρι στα Πιέρια, η παλιά Σκοτίνα, o παλιός Άγιος Παντελεήμονας, το Λιτόχωρο στον Όλυμπο περιμένουν τους επισκέπτες.

Ένα από τα πιο όμορφα μέρη που αξίζει να επισκεφτεί κανείς είναι τα Πριόνια στους πρόποδες του Ολύμπου. Εκεί, από το μεγάλο μονοπάτι μπορείς να ανεβείς και να εξερευνήσεις το βουνό. Και άλλα μονοπάτια μπορεί να ακολουθήσει κανείς και να απολαύσει τις ομορφιές που χαρίζει αυτό το μοναδικό, το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας.

Πριόνια

Πριόνια

Πριν από τα Πριόνια υπάρχει η παλιά μονή του Αγίου Διονυσίου, όπου οι γέροντες θα σε υποδεχθούν με εγκαρδιότητα και θα σε ξεναγήσουν. Εκεί θα «ακούσεις» την ησυχία του δάσους, με μόνους τους ήχους των πουλιών που κελαηδούν και του νερού που κυλάει. Λίγο πιο κάτω συναντάμε την σκήτη του Αγίου Διονυσίου, με την πηγή του αγιάσματος, όπου παίρνουμε την ευλογία του Αγίου. Λίγο έξω από το Λιτόχωρο συναντάμε το μετόχι της παλιάς μονής.

Π. Μονή Αγ. Διονυσίου

Η Παλαιά Μονή Αγ. Διονυσίου

Και άλλα μοναστήρια στολίζουν και ενισχύουν πνευματικά την Πιερία: η μονή του Οσίου Εφραίμ στην Κονταριώτισσα, του Προφήτη Ηλία στο Αιγίνιο. Αξιόλογο προσκύνημα είναι και το εκκλησάκι της Αγίας Κόρης στο χωριό Βροντού στους πρόποδες του Ολύμπου.

Οι λάτρεις των χειμερινών σπορ μπορούν να περάσουν όμορφες στιγμές στο χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, μέσα σ’ ένα δάσος γεμάτο έλατα, μπορούν να κάνουν σκι, έλκηθρο και στη συνέχεια να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας τον καφέ τους στο σαλέ.

Αξίζει, λοιπόν, μια επίσκεψη στην Πιερία και τους χειμερινούς μήνες. Σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι!

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Στην Πιερία τον χειμώνα"

Σχολιάστε

Top