Δράση από τη Μαθητική Πένα: Η βία στις εφηβικές σχέσεις

Εικόνα1 3456

 Γράφει η Ευαγγελία Αγραφιώτη,

 Ο εκπαιδευτικός όμιλος «Δημιουργία Σχολικής εφημερίδας και ψηφιακού περιοδικού- Μαθητική Πένα» είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και να συζητήσει για το θέμα της βίας στις διαπροσωπικές σχέσεις και ειδικότερα το θέμα της βίας στις συντροφικές σχέσεις των εφήβων από την ψυχολόγο του σχολείου μας κ. Αδαμίδου Μαρία.

  Στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων παρουσιάστηκαν μορφές βίας που παρατηρούνται στις διαπροσωπικές σχέσεις και διερευνήθηκαν τα βασικότερα αίτια που τις προκαλούν.

Κατόπιν η ομάδα της «Μαθητικής Πένας», καθώς και η ομάδα του προγράμματος της Βουλής των Εφήβων, με τη βοήθεια   της ψυχολόγου κ. Αδαμίδου Μαρία και την επίβλεψη των υπεύθυνων καθηγητριών των προγραμμάτων κ.κ. Φακή, Χωματά, Μάνθου, πραγματοποίησαν δραστηριότητες εστιασμένες σε βίαιες συμπεριφορές στις συντροφικές σχέσεις. Η ενημέρωση είχε στόχο να  κατανοήσουν οι  μαθητές μορφές βίας που μπορεί να εκδηλωθούν  στις εφηβικές συντροφικές σχέσεις και τον τρόπο αντίδρασης.

   Η δραστηριότητα είχε ως εξής: οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και συνεργάστηκαν σε ερωτήσεις που τους δόθηκαν. Έπρεπε να απαντήσουν, αν είναι μύθος ή πραγματικότητα, σύμφωνα με τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας, κυρίως στις εφηβικές σχέσεις και έπρεπε να εκφράσουν τη γνώμη τους αιτιολογημένα. Στην δεύτερη δραστηριότητα,  η ψυχολόγος μας έδωσε μερικούς «μύθους» σχετικά με τις σχέσεις και έπρεπε να απαντήσουμε  στις ερωτήσεις που αφορούσαν την κατάσταση των προσώπων της ιστορίας. Επίσης,  εκφράσαμε τη γνώμη μας, εάν συμφωνούμε ή όχι με τη  συμπεριφορά των ηρώων.

 Η δράση αυτή ήταν σημαντική για εμάς τους εφήβους, διότι, κατά τη γνώμη μου, δημιουργήθηκαν ποικίλα συναισθήματα, ενώ παράλληλα δόθηκε και η δυνατότητα κατανόησης των πραγμάτων. Τέλος, πολλές σκέψεις και εικόνες πέρασαν απ” τα μυαλά όλων μας και μας προβλημάτισαν για το τι πρέπει να προσέχουμε!

Ήταν μια δράση βιωματική, ενδιαφέρουσα και κατανοητή.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης