Απόκριες Στον Τύρναβο

carnival-parties-300x300

Ευαγγελία Αγραφιώτη,

Με την έναρξη του Τριωδίου οι περισσότερες πόλεις ξεκινούνε τις εκδηλώσεις για τις Απόκριες. Ο Τύρναβος, ειδικότερα, έχει πολύ μεγάλη παράδοση  στο καρναβάλι και φημίζεται για τα έθιμά του, όπως την Καθαρά Δευτέρα που τρώμε τις λαγάνες και το «Μπουρανί».

Εκείνες τις μέρες ο Τύρναβος είναι πλημμυρισμένος από κόσμο που διασκεδάζει. Το γλέντι αρχίζει από την Τσικνοπέμπτη με εκδηλώσεις και ζωντανή μουσική. Την εβδομάδα, όμως, που πλησιάζει το καρναβάλι, ο κόσμος ξεκινάει να βγαίνει και τα μαγαζιά έχουν μουσική και ό,τι άλλο ευχαριστεί τον κόσμο.

 Ο Τύρναβος έχει στολιστεί μέρες πριν και την Κυριακή της Αποκριάς είναι όλα έτοιμα για τη μοναδική παρέλαση του καρναβαλιού που γίνεται βράδυ. Η παρέλαση είναι τόσο ωραία να την βλέπεις αλλά πολύ περισσότερο να την ζεις συμμετέχοντας στα πληρώματα. Έρχεται πολύς κόσμος να συμμετάσχει στο καρναβάλι και από άλλες πόλεις και την Καθαρά Δευτέρα κάποιοι προτιμούν τον Τύρναβο για προορισμό. Την επόμενη μέρα ο σύλλογος Μπουρανί του Τυρνάβου ετοιμάζει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις στους δρόμους της πλατείας. Το κέντρο του Τυρνάβου την Καθαρά Δευτέρα είναι στολισμένο με αποκριάτικα και διάφορα άλλα για την γιορτή, υπάρχουν πολλοί μεζέδες και πολύς κόσμος.

 Για την δικιά μας την γενιά, μετά τον covid – 19, τώρα αρχίζει το κέφι, αλλά και για τους μεγάλους, όπως έχουμε ακούσει, είναι ξεχωριστές οι Απόκριες στον Τύρναβο!

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης