Ματωμένο 2021

humannnr1546865386-748x498

  Γράφει η Έλενα Σαπουνά

Το 2021 ήταν μια χρονιά γεμάτη αίμα και κλάματα κακοποιημένων και νεκρών γυναικών. Έχουν καταγραφεί 17 γυναικοκτονίες και 200 βιασμοί στο διάστημα ενός χρόνου, ένας εξωφρενικά μεγάλος αριθμός για μια Ελλάδα με περίπου 10 εκατομμύρια πληθυσμό και έναν χρόνο με μόνο 365 μέρες! Πώς μπορεί ένας Έλληνας γονιός πλέον να μεγαλώσει την κόρη του χωρίς φόβο; Πώς μπορούν, λοιπόν, τα κορίτσια να αισθάνονται ασφάλεια και ελευθερία; Πόσο δύσκολο είναι για τους γονείς να δώσουν σωστή ανατροφή στους γιούς τους;

Αρχικά, το μυστήριο του γάμου συνδέει το ζευγάρι ώστε να έχει μια κοινή πορεία στην ζωή και σε καμία περίπτωση δεν καθιστά κάποιον κτήμα του συντρόφου του. Ακόμα και η πιο «αθώα» σχέση είναι ελεύθερη και ο καθένας έχει ευθύνη για τον εαυτό του. Η πίεση και η κτητικότητα σε μια σχέση είναι σημάδια μη αρμονικής συνύπαρξης. Σημάδια που οφείλουν οι γυναίκες να αναγνωρίσουν άμεσα και να μη δώσουν στον σύντροφό  τους το δικαίωμα να τις «κάνει ό,τι θέλει».

Είναι αξιοσημείωτο να ξέρουμε όλοι κάποια πράγματα για αυτές τις γυναίκες που υπέφεραν.

1. Στις 171\2021 η Β., 54 ετών βρέθηκε άγρια δολοφονημένη στο σπίτι της στην περιοχή των Μεσκλών του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά της Κρήτης. Η γυναίκα φαίνεται να δέχθηκε 14 μαχαιριές από τον Σουηδό σύντροφό της.

2. Στις 05-4-2021 η Ελλάδα συγκλονίζεται με τον διπλό φόνο στη Μακρινίτσα, Πηλίου. Η Κ. Τ., 28 χρονών και μητέρα ενός μικρού παιδιού, πέφτει νεκρή στο σπίτι της από την επίθεση που δέχθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ο οποίος σκότωσε και τον αδερφό της. Το θύμα εξαιτίας των πολλών περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας αναγκάστηκε να βρει καταφύγιο στο πατρικό της μαζί με το παιδί της. 

3. Λίγο καιρό αργότερα, στις 11-5-2021 έγινε η δολοφονία της εικοσάχρονης Κ.  Κ., στα Γλυκά Νερά Αττικής. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ληστεία από κακοποιούς που δε δίστασαν να σκοτώσουν το θύμα μπροστά στον δεμένο και χτυπημένο σύζυγό της και στην ενός έτους κόρης τους. Μετά από πολλές έρευνες βγήκε στην επιφάνεια ένα φρικτό έγκλημα με δράστη τον  σύζυγο της εικοσάχρονης. Ο ίδιος σκηνοθέτησε τη ληστεία έτσι ώστε να γλιτώσει τη σύλληψη. Το ζευγάρι αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα και η Κ. ήθελε διαζύγιο, όμως ο σύζυγος φρόντισε να χωρίσουν μια για πάντα.

4. Στις 03-06-2021 η Ε., 64 χρονών δολοφονείται και αυτή από τον εν διαστάσει σύζυγό της στην Αγία Βαρβάρα Αττικής. Ο θύτης ισχυρίστηκε ότι ήθελε απλά να τη φοβίσει και όχι να την πυροβολήσει. Υποστήριζε πως η Ε. του φέρονταν άσχημα και πως είχε εξωσυζυγικές σχέσεις κάτι που τον εξόργιζε.

5. Σχεδόν ένα μήνα μετά, στις 16/07/2021, έγιναν οι τελευταίες διακοπές της Γ. Ψ., 26 ετών στη Φολέγανδρο. Η Γαρυφαλλιά κατά την διάρκεια των διακοπών της, βρήκε φριχτό θάνατο με δράστη τον ίδιο της τον σύντροφο. 

 6. Λίγες μέρες μετά 30/07/2021, η Α., μια μητέρα 31 χρονών βρέθηκε κατακρεουργημένη στο κρεβάτι της από τον σύζυγό της, ο οποίος την σκότωσε λόγω παθολογικής ζήλειας. 

7. Στις 03/08/2021 μια ακόμα γυναίκα έπεσε νεκρή από τα χέρια του εν διαστάσει συζύγου της ο οποίος δεν δίστασε να την πυροβολήσει μέσα στην ταβέρνα, στο κεφάλι και τον θώρακα. Το όνομα αυτής Μ. Β., 43 ετών στην Σωτηρίτσα Λάρισας.

8. Μόλις πέντε μέρες αργότερα, στις 08/08/2021 η 47χρονη Στ. σκοτώνεται στην επιχείρησή της από τον 49χρονο ιδιοκτήτη του διπλανού μαγαζιού. Φέρεται να ήταν ένα έγκλημα πάθους, αφού η ίδια πριν λίγο καιρό τον απέρριψε. Αφού ο δράστης πήρε την ζωή της Στ., γύρισε το όπλο προς τον εαυτό του και έδωσε τέλος και στη δική του ζωή.

9. Τρείς  γυναικοκτονίες μετράει ο Αύγουστος αφού στις 23 του μηνός η Ε. Χ. , 55 ετών στην Θεσσαλονίκη δολοφονήθηκε από τον Γεωργιανό σύντροφό της αφού προηγήθηκε άγριος ξυλοδαρμός.,

10. Στις 01/09/2021 βρέθηκε το τσιμεντωμένο  πτώμα της 42χρονης Μ. Γκ. με καταγωγή από τη Ρουμανία, η οποία αγνοούταν καιρό. Το άψυχο σώμα της βρέθηκε στην αυλή του σπιτιού που έμενε στην Κυπαρισσία. Για τη δολοφονία της κατηγορείται ο 39χρονος πρώην σύντροφός της.

11. Στις 22/09/2021 η Δ. Ζ. μια 31χρονη δασκάλα στη Ρόδο πυροβολήθηκε  με καραμπίνα από τον πρώην σύντροφό της. Ο 40χρονος δράστης την στόχευσε στην καρδιά δίνοντάς της την χαριστική βολή. Ο ίδιος μετά από λίγο αυτοκτόνησε. Η Δ., αφού αντιλήφθηκε την ανεξέλεγκτη ζήλεια του συντρόφου της, ήθελε να τον χωρίσει, γιατί, όπως είπε και εκείνη, δεν ήθελε να πέσει θύμα γυναικοκτονίας κάτι που εν τέλει δεν κατάφερε.

12. Μετά από μια εβδομάδα στις 30/09/2021 δολοφονείται από τον 78χρονο σύζυγό της μια 75χρονη στη Βερβερόντα Αργολίδας. Ο δράστης, αφού σκότωσε τη γυναίκα του κάλεσε τις αρχές λέγοντας ότι η γυναίκα του είναι νεκρή. Όταν έφτασαν οι αρμόδιοι βρήκαν και τον 78χρονο νεκρό με ένα σημείωμα δίπλα του, το οποίο έλεγε «Υπαίτιος είμαι εγώ, η γυναίκα μου έπασχε από Αλτσχάϊμερ».   

13. Σχεδόν ένα μήνα μετά στις 29/10/2021 η Ν. Μ., 48 χρονών και μητέρα τεσσάρων παιδιών, δολοφονείται από τον εν διαστάσει σύζυγό της στην Περιστέρα Ιεράπετρας. Ο 54χρονος κυνήγησε την γυναίκα ως το πάρκινγκ, όπου την έσφαξε με μαχαίρι. Έπειτα ο ίδιος πήγε σε έναν γκρεμό απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσει.

14. Στα τέλη του Νοέμβρη στις 28/11/2021 στη Θεσσαλονίκη ένας 49χρονος σκότωσε την γυναίκα του με 23 ολόκληρες μαχαιριές στον θώρακα. Ο ίδιος αμέσως μετά την δολοφονία παραδόθηκε στην αστυνομία με τα πρώτα του λόγια να είναι «παιδιά σκότωσα την γυναίκα μου». Ο 49χρονος είχε νοσηλευτεί 2 φορές σε ψυχιατρική κλινική. Δηλώνει αμετανόητος για την πράξη του, αφού πίστευε πως η γυναίκα του διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση.

15. Στις 06/12/2021 ένα από τα πιο βάναυσα εγκλήματα το οποίο και άφησε 2 παιδιά ορφανά διαπράχθηκε στον Βλαχιώτη Λακωνίας με θύμα την 36χρονη Ε.. Ο σύζυγός της την έπνιξε μετά από έναν έντονο καβγά, ενώ στο διπλανό δωμάτιο κοιμόταν τα παιδιά τους. Ο 40χρονος αμέσως μετά την δολοφονία κάλεσε την αστυνομία και ομολόγησε.  Λίγο καιρό μετά το συμβάν οι 2 γιοί της Ε. έμαθαν από παιδοψυχολόγο πως η μητέρα τους είναι νεκρή.

16. Δεν πέρασε μια εβδομάδα και στις 10/12/2021 η 29χρονη Τζ. άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο στο οποίο βρισκόταν εξαιτίας βαριών τραυμάτων από τον σύζυγό της. Ο δράστης την είχε ξυλοκοπήσει άγρια και αναγκάστηκε να την πάει στο νοσοκομείο, η δικαιολογία του ήταν πως η κοπέλα έπεσε από τις σκάλες. Της απαγόρευε να επικοινωνεί με τους δικούς της και οι γείτονες ισχυρίζονται πως την είχαν δει πολλές φορές με τραύματα και, όταν την ρωτούσαν, αν όλα ήταν καλά, αυτή απαντούσε θετικά. 

17. Τον τελευταίο μήνα αυτής της τρομακτικής χρονιάς για τις γυναίκες, 10 μέρες περίπου πριν τα Χριστούγεννα στις 14/12/2021 άλλη μια γυναικοκτονία διαπράχτηκε. Η Α, Φ., 55 ετών βρήκε τραγικό θάνατο σε ένα ζαχαροπλαστείο της Νέας Μάδυτος στη Θεσσαλονίκη. Δράστης ήταν ο πρώην σύντροφος της γυναίκας ο οποίος την σκότωσε, διότι  αποφάσισε να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Ο ίδιος την είχε απειλήσει άλλες 3-4 φορές, μα η Αλ.  βρήκε το κουράγιο να φύγει από αυτήν τη σχέση, κάτι ,όμως, που απ’ ότι φαίνεται ο συζυγοκτόνος δεν δέχτηκε ποτέ.

Αυτό που όλοι πρέπει να αντιληφθούμε από την χρονιά που πέρασε είναι πως πρέπει να δίνεται βαρύτητα στην ανατροφή των παιδιών και στα πρότυπα με τα οποία γαλουχούνται.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης