Η γυναίκα…

wwwf.width-768

Γράφει η Ευαγγελία Τεγούση
Ο ρόλος της γυναίκας στην κοινωνία ήταν σημαντικός και απαιτητικός. Ακόμη και στις σημερινές συγκυρίες η γυναίκα καθημερινά έρχεται αντιμέτωπη με ποικίλα προβλήματα που οφείλει να αντιμετωπίσει. Πολλές φορές μάλιστα «πολεμάει» μόνη της χωρίς κάποια υποστήριξη.

Εξαιτίας της σύγχρονης κοινωνίας η γυναίκα συχνά επιβαρύνεται με πολλαπλούς ρόλους . Αναλαμβάνει τον ρόλο  της μητέρας , της συζύγου , της εργαζόμενης και άλλοτε τον συνδυασμό όλων αυτών και άλλων περισσότερων. Μάλιστα στόχος της είναι να καλύψει τις ανάγκες όλων και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της με επιτυχία . Όμως κάποιες φορές καταλήγει στο σημείο να παραμελεί τον εαυτό της προσπαθώντας να ευχαριστήσει το περιβάλλον της.

Επιπλέον συχνά στον χώρο εργασίας της υποτιμώνται οι ικανότητές της και έτσι δεν έχει τη δυνατότητα να αναδειχθεί και να εξελιχθεί επαγγελματικά, όπως θα έπρεπε. Ακόμη συχνά γινόμαστε μάρτυρες εικόνων στα ΜΜΕ και στις διαφημίσεις που υποβαθμίζουν τον ρόλο της γυναίκας και την παρουσιάζουν άλλοτε αδύναμη και ευάλωτη και άλλοτε ως σεξουαλικό αντικείμενο. Το αποτέλεσμα είναι ότι γίνεται έτσι εύκολο θύμα κοινωνικής κριτικής και παρενόχλησης. Επιπρόσθετα, στην προσπάθειά της να αντεπεξέλθει σε όλες αυτές τις δυσκολίες πολλές φορές καταλήγει να χάνει τον εαυτό της ή και να γίνεται πολύ σκληρή έως και «αντιπαθητική» για να μπορέσει να επιβιώσει στον κόσμο αυτό.

Συμπεραίνοντας οφείλουμε να σεβόμαστε τον ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία.
Σημαντική όμως είναι και η υποστήριξη και η αγάπη που της δίνουμε  και που αποτελούν το κίνητρο για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις καθημερινές δυσκολίες που χρειάζεται να αντιμετωπίσει .

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης