Ταινιο-πρόταση: Ασυμβίβαστη γενιά!

dangerous minds1

Η «Ασυμβίβαστη Γενιά» είναι μια αμερικάνικη βιογραφική, δραματική ταινία παραγωγής 1995. Μπορεί να αλλάξει εντελώς τον τρόπο που σκέφτεσαι για την κοινωνία μέσα από τον τρόπο που παρουσιάζει τους χαρακτήρες και τα γεγονότα!

Η Λου Αν Τζόνσον, μια συνταξιοδοτημένη πεζοναύτης, κάνει αίτηση για μια θέση διδασκαλίας στο Λύκειο Κάρλμοντ στην Καλιφόρνια και μένει έκπληκτη όταν της προσφέρεται η θέση. Την επόμενη μέρα ξεκινά το πρώτο της μάθημα, ωστόσο βρίσκει τον εαυτό της αντιμέτωπη με μια τάξη σκληρών, αγέλαστων εφήβων, όλοι τους από κατώτερες κοινωνικές τάξεις και μειονεκτικό περιβάλλον, με τους περισσότερους να είναι μέλη συμμοριών που σχετίζονται και με εμπόριο ναρκωτικών, οι οποίοι αρνούνται κατηγορηματικά να συνεργαστούν με τη νέα τους καθηγήτρια. Η ταινία δείχνει τον τρόπο με τον οποίο η καθηγήτρια προσπαθεί να προσελκύσει αυτά τα ευφυέστατα αλλά απαίδευτα παιδιά και να τα ωθήσει στην μάθηση καθώς και την δική τους στάση απέναντί της, την προσπάθειά τους. Επίσης, φανερώνεται και ο τρόπος αντιμετώπισης της διεύθυνσης του σχολείου προς τα παιδιά.

Η ταινία πραγματεύεται την νοοτροπία, τον τρόπο ζωής και την αντίληψη μιας «κατώτερης» κοινωνικής τάξης εφήβων. Ο τρόπος που παρουσιάζεται στην ταινία είναι μοναδικός, αφού οι έφηβοι με την κατάλληλη καθοδήγηση μπορούν να «βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους».

Η «Ασυμβίβαστη γενιά» είναι σίγουρα μια ταινία που πρέπει να δεις!

αρθρογράφος: Καλλίστη Φουρνάρη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης