H δράση της UNICEF

Unicef1

 

Η UNICEF, (Διεθνές Ταμείο Επείγουσας Βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά) δημιουργήθηκε από την γενική συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στις 11 Δεκεμβρίου 1946. Γενικός στόχος της είναι η παροχή μακροπρόθεσμης ανθρωπιστικής βοήθειας σε παιδιά, μητέρες και άντρες που ζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες, καθώς και η στήριξη σχετικών αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Μέχρι σήμερα, η UNICEF έχει έρθει σε επαφή με σειρά κρατικών φορέων, συμπεριλαμβανομένων των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Παιδείας, Μετανάστευσης, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων με γνώμονα ζητήματα όπως η αναδοχή και η αποϊδρυματοποίηση, η συμπεριληπτική εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς, οι δεξιότητες και η απασχολησιμότητα των νέων καθώς και η διερεύνηση επιλογών για την πλήρη εξασφάλιση πόρων και χρηματοδοτήσεων για τα παιδιά τα επόμενα χρόνια.

Το πεδίο της συνεργασίας της καλύπτει αρχικά τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

• καταπολέμηση φτώχειας, παιδικής παχυσαρκίας και παιδικής θνησιμότητας,
• ένταξη των παιδιών με αναπηρία σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής και της εκπαιδευτικής διαδικασίας,
• προώθηση εναλλακτικών μορφών φροντίδας με βάση την κοινότητα, όπως η ανάδοχη, η αποϊδρυματοποίηση και η υποστήριξη της ανεξάρτητης διαβίωσης,
• προστασία και πρόσβαση στην εκπαίδευση για παιδιά προσφύγων και μεταναστών,
• αποτελεσματική συμμετοχή των παιδιών και των νέων στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Περαιτέρω δραστηριότητες καλύπτουν θέματα όπως η βία στα σχολεία, ο εκφοβισμός στο διαδίκτυο, η δημιουργία πόλεων φιλικών προς τα παιδιά και πολλά άλλα.

επιμελητής άρθρου: Δημήτρης Λέσσης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης