Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (Όμιλος Ρομποτικής και Όμιλος Καλλιτεχνικών)

Την Τρίτη 1ο Μαΐου 2022, το 1. Πρότυπο Γυμνάσιου Ιλίου, μαζι με πολλά άλλα Γυμνάσια και Λύκεια από όλη την Ελλάδα, πήραν μέρος σε ένα φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής. Από το σχολείο μας συμμετείχαν συνεργατικά ο όμιλος εικαστικών με τον όμιλο ρομποτικής.

Τα παιδιά του ομίλου εικαστικών, δημιούργησαν έξι έργα, τα οποία «ζωντάνεψαν» με τη βοήθεια του ομίλου ρομποτικής. Το πρώτο έργο ονομάζεται «Ελεύθερη Βία» και παρουσίαζε ένα γλυπτό μέσα σε ένα κουτί. Όταν έβαφε κάποιος το κουτί, άναβε ένα φως (led) στο εσωτερικό, με αποτέλεσμα να φαίνεται, ότι κάποιος «βανδαλίζει» το γλυπτό.

Το δεύτερο έργο ονομάζεται «Οι Νότες». Είναι ένα πιάνο, που όταν αγγίζεις τα πλήκτρα του ακούγεται μουσική. Επιπλέον, υπήρχε ένα κρυμμένο τραγούδι. Κάθε φορά, για να το βρεις, πρέπει να πατάς διαφορετικά πλήκτρα στο πιάνο.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΡΓΑ

Το επόμενο ονομάζεται «Μαγική Νύχτα» και δείχνει την Έναστρη Νύχτα του Βαν Γκογκ, με περιστρεφόμενα στοιχεία στον ουρανό.

Τέταρτο έργο ήταν «Το Φεγγαρόφως», που δείχνει ένα φεγγάρι, το οποίο, όταν το αγγίζει κάποιος, αντιλαμβάνεται τη θερμοκρασία και αλλάζει χρώμα. Γίνεται κόκκινο.

Πιάνο - Φεγγάρι

Το επόμενο έργο ήταν η «Θαλασσοταραχή». Παρουσιάζει ένα πλοίο, πάνω από το οποίο εμφανίζονται κεραυνοί.

Τέλος, το «Πηγάδι των Ευχών», είναι ένα πηγάδι από πηλό. Κάθε φορά που ρίχνουμε μέσα ένα κέρμα, το πηγάδι μας «λέει ένα μήνυμα – μια ευχή».

Πηγάδι

Το συνέδριο αποτέλεσε πηγή θαυμασμού και χαράς για τους συμμετέχοντες και έληξε με το πηγάδι των ευχών να μας λέει: «Εύχομαι πάντοτε να έχετε τόση έμπνευση»!

Αρθρογράφος: Καλλίστη Φουρνάρη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης