ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Β1

tree

Υλικά

Τούλι

Χρωματιστά χαρτόνια

Ψαλίδι

καρφίτσες

Κατασκευή

Σχεδιάζουμε χρωματιστά πουλάκια και βάγιες. Τα κόβουμε και τα διακοσμούμε με το δικό μας τρόπο. Πάνω σε κάθε πουλάκι γράφουμε το όνομά μας και  σε κάθε βάγια γράφουμε το όνομα του καλύτερου φίλου μας.

Υλοποίηση

Τοποθετούμε το τούλι πάνω στο δεντράκι. Έπειτα καρφιτσώνουμε το πουλάκι και δίπλα τη βάγια –φίλο. Το δέντρο γεμίζει με ζευγαράκια πουλάκια –βάγιες.

ΛΙΓΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΙΑ…

Εμείς οι μαθητές του Β1 πιστεύουμε στη φιλία. Καθημερινά προσπαθούμε να γίνουμε φίλοι και όχι να είμαστε απλά συμμαθητές. Έτσι έχουμε καθιερώσει το κουτί της φιλίας. Μέσα σε αυτό το κουτί έχουμε βάλει όλοι τις φωτογραφίες μας. Κάθε μέρα η δασκάλα μας η κυρία Έφη ανοίγει το κουτί και εμείς διαλέγουμε τυχαία μια φωτογραφία. Με το παιδί που μας τυχαίνει, πρέπει να παίξουμε στο διάλειμμα, να συζητήσουμε ή να μοιραστούμε το φαγητό μας. Αν αυτό το παιδί δεν είναι φίλος μας…. δηλαδή δεν τον προτιμάμε, προσπαθούμε να τον γνωρίσουμε. Μέσα από τη γνωριμία τον μαθαίνουμε καλύτερα και έτσι γίνεται φίλος μας σιγά-σιγά. Γιατί στο σχολείο πρέπει να έχουμε τουλάχιστον δυο φίλους… αν αρρωστήσει ο ένας, να υπάρχει ο άλλος.

Φίλοι από το Παρίσι

Εμείς, οι μαθητές του Β1 ενδιαφερόμαστε για τη φιλία. Η φιλία είναι μια σχέση που μπορεί να αναπτυχθεί στην τάξη , στην αυλή , στο σχολείο στη γειτονιά και αλλού. Βρήκαμε φίλους σε ένα σχολείο στο Παρίσι. Λίγο μακριά, αλλά μας αρέσει πολύ !! Αυτοί οι φίλοι πηγαίνουν στο Πειραματικό Σχολείο του Boursalut ,στη Μονμάρτη . Έχουμε γνωριστεί από πέρυσι και επικοινωνούμε με γράμματα και ζωγραφιές. Είναι πολύ καλοί και μας στέλνουν και μικρά δωράκια. Εμείς τους στέλνουμε τις ζωγραφιές μας και τοπία από τον Πειραιά. Τώρα τους ετοιμάζουμε χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές στα ελληνικά και στα γαλλικά.

Σας αφήνουμε τώρα !!!! Έχουμε να ετοιμάσουμε το πακέτο των Γάλλων φίλων μας… Στην επόμενη συνάντηση με την εφημερίδα θα σας μιλήσουμε για τα συστατικά της φιλίας. Πιστεύουμε να τα έχουμε μάθει και εμείς μέχρι τότε…. και έτσι θα μπορέσουμε να σας τα πούμε.

Ζήτω η φιλία φίλοι μου !!! Vive l’amitié mes amis !!!

Φιλικές σκέψεις από τους φίλους του Β1

Σχολιάστε

Top