EΝΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

volcano

Στο εθνικό πάρκο Yellowstone στο Wyoming της Αμερικής, υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα υπερ-ηφαίστεια του κόσμου. Αν εκραγεί, μπορεί να θάψει μεγάλο μέρος της Αμερικής κάτω από την τέφρα και να μεταβάλλει τη θερμοκρασία σε όλον τον πλανήτη. Ένα σύννεφο τέφρας θα εξαπλωθεί παντού και σε συνδυασμό με άλλες τοξικές ουσίες θα εμποδίσει τις ηλιακές ακτίνες να φτάσουν στη γη και θα θέσει σε κίνδυνο την επιβίωση του ανθρώπινου είδους. Η λάβα που θα βγει από τον κρατήρα θα είναι καταστροφική αλλά θα επηρεάσει μόνο την γύρω περιοχή.

Σύμφωνα με ντοκιμαντέρ του National Geographic, κάποιοι πλούσιοι, εκκεντρικοί επιχειρηματίες χρηματοδοτούν την κατασκευή ενός καταφυγίου που μοιάζει με θερμοκήπιο και θα μπορεί να φιλοξενήσει έναν αριθμό ανθρώπων σε περίπτωση μεγάλης φυσικής καταστροφής. Το «εισιτήριο» όμως για μια θέση στο καταφύγιο θα είναι πάρα πολύ ακριβό και μόνο οι πολύ πλούσιοι θα μπορούν να το πληρώσουν.

Το ευτύχημα είναι πως το υπερ-ηφαίστειο του Yellowstone, αν και ιδιαίτερα δραστήριο κάποιες φορές, δεν φαίνεται ότι θα εκραγεί πολύ σύντομα. Μπορεί να περάσουν χιλιάδες ή και εκατομμύρια χρόνια. Έτσι το πιθανότερο είναι ότι δεν θα ζούμε για να δούμε τις μεγάλες καταστροφές που θα υποστεί ο πλανήτης μας.

Περικλής  Κυριακού (E1)

Σχολιάστε

Top