ΥΔΡΑ

ydra1

Ένα από τα ομορφότερα μέρη που έχω δει και επισκεφτεί είναι η Ύδρα. Η Ύδρα είναι νησί του Αργοσαρωνικού και είναι χτισμένη σε βραχώδη πλαγιά γύρω από το ομώνυμο λιμάνι. Είναι ένα από τα πιο γραφικά και κοσμοπολίτικα νησιά της Ελλάδας.

Το όνομα της Ύδρας οφείλεται στα άφθονα νερά που βγαίνουν από τις πηγές που είχε στην αρχαιότητα. Οι πρώτοι κάτοικοι ήταν οι Δρύοπες. Από πολύ νωρίς, η Ύδρα χρησιμοποιήθηκε ως ναυτικός σταθμός, με αποτέλεσμα να πρωταγωνιστήσει στο θαλάσσιο εμπόριο και στις επικοινωνίες.

Σημαντική ήταν η βοήθεια της Ύδρας στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα του 1821 λόγω της μεγάλης ναυτικής δύναμης που είχε. Σπουδαίοι ναυμάχοι του 1821 κατάγονται από το νησί, όπως ο Μιαούλης και ο Κουντουριώτης. Η σημαντικότερη γιορτή σήμερα είναι τα Μιαούλεια, που είναι αφιερωμένα στον Μιαούλη και γίνονται κάθε χρόνο τέλη Ιουνίου.

Η Ύδρα είναι γεμάτη από παραδοσιακά, ανθοστολισμένα σπίτια με κεραμιδένιες σκεπές και όμορφα πέτρινα δρομάκια. Επίσης, διαθέτει 6 μοναστήρια και 300 εκκλησίες. Άλλα αξιοθέατα του νησιού είναι η ιστορική οικία του Παύλου και Λάζαρου Κουντουριώτη, καθώς και το ιστορικό Αρχείο-Μουσείο και η αίθουσα Τέχνης και Συναυλιών “Μελίνα Μερκούρη”. Από τις πιο γνωστές παραλίες της Ύδρας είναι η Σπηλιά, το Μαντράκι, ο Βλυχός και το Καμίνι.

Στην Ύδρα πηγαίνω μαζί με τους γονείς μου κάθε καλοκαίρι. Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση για την Ύδρα είναι ότι δεν έχει καθόλου αυτοκίνητα αλλά έχει πολλά γαϊδουράκια και γάτες.

Ήμουν τυχερή που είδα από κοντά ένα τόσο ξεχωριστό μέρος και ανυπομονώ να έρθει γρήγορα το καλοκαίρι για να πάω ξανά!

ydra2

 ΓΙΑΤΙ Η ΥΔΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ;                      

Η Ύδρα δεν έχει πόσιμο νερό επειδή μια φορά οι κάτοικοι του νησιού έκαναν μια γιορτή και έριξαν μια φωτοβολίδα η όποια ράγισε έναν σωλήνα του πόσιμου νερού.

 

Εβίνα Μακράκη (Δ1)

Σχολιάστε

Top