Λίγες σκέψεις για τη χρονιά που πέρασε… της Μαριάννας Σοφιάδου

Λίγες σκέψεις για τη χρονιά που πέρασε…

της Σοφιάδου Μαριάννας

                 Μία ακόμη σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Τόσες πολλές αναμνήσεις που θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό και στην ψυχή μας. Όμορφες στιγμές που δεν ξεχνιούνται. Άσχημες αναμνήσεις που αφήνουμε πίσω μας. Πολλά δάκρυα που χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου και πολλά χαμόγελα που θα ξανα φέρνουμε στο μυαλό μας  και θα χαμογελάμε ασυναίσθητα μόνο στη θύμησή τους. Όλα αυτά τελείωσαν για φέτος, όμως αναμένουμε πολλές ακόμα αξέχαστες αναμνήσεις. Αφήνοντας πίσω μας τις κακοτυχίες, τις αποτυχίες και τις στεναχώριες θα ανεβούμε όλοι μαζί ένα σκαλοπάτι στην ατελείωτη σκάλα της ζωής χωρίς κανένα δισταγμό, αλλά με μεγάλη αποφασιστικότητα. Θα θέσουμε νέους στόχους και θα παλέψουμε για αυτούς. Μπορεί να αποτύχουμε αλλά θα ξαναπροσπαθήσουμε. Θα νιώσουμε ξανά και ξανά την απώλεια κάποιων ανθρώπων που έφυγαν αλλά η αποδοχή θα γίνει η συντροφιά μας. Ό,τι και να γίνει, όπως και να γίνει εμείς θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι και η εξήγηση είναι μία: η ζωή είναι μικρή και έχεις μία ευκαιρία, αν τη χάσεις, αυτόματα χάνεσαι και εσύ μαζί της. Εξάλλου η ζωή του ανθρώπου είναι τόσο μικρή όσο μια σταγόνα  στα βάθη της αιωνιότητας…

       «…η περασμένες μέρες πίσω μένουν, μια θλιβερή γραμμή κεριών σβυσμένων, τα πιο κοντά βγάζουν καπνόν ακόμη, κρύα κεριά, λυωμένα και κυρτά,δεν θέλω να τα βλέπω με λυπεί η μορφή των, και με λυπεί το πρώτο φως των να θυμούμαι. Εμπρός κοιτάζω τ’ αναμένα μου κεριά , δε θέλω να γυρίσω να μη διω και φρίξω, τι γρήγορα που η σκοτεινή γραμμή μακραίνει, τι γρήγορα που τα σβυστά κεριά πληθαίνουν».

Κωνσταντίνος Καβάφης

        Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία στις εξετάσεις που βρίσκονται πλέον απειλητικά κοντά μας και ένα όμορφο και χαρούμενο καλοκαίρι … χαρείτε τη ζωή σας γιατί κάποια στιγμή θα σβήσουν όλα τα κεριά!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης