Η εμπειρία της εφημερίδας – 2ος χρόνος

 «Η εμπειρία μου στην εφημερίδα του σχολείου»

Η φετινή χρονιά ήταν για την εφημερίδα μας μια ιδιαίτερα δημιουργική χρονιά. Η συντακτική της ομάδα διευρύνθηκε και εντάχθηκαν στο δυναμικό της μαθητές και μαθήτριες από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου. Το υλικό της πλούσιο και πολυθεματικό, εμπλουτίστηκε με νέες μορφές επικοινωνίας όπως το podcast που άνοιξε νέους δρόμους έκφρασης. Στα τεύχη μας μιλήσαμε για διάφορα θέματα που αγαπάμε όπως το περιβάλλον, τα δικαιώματα των ανθρώπων, οι  ανησυχίες των νέων, η συμπερίληψη. Παρουσιάσαμε  ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις από  άτομα της σχολικής, τοπικής και ευρύτερης κοινότητας.  Παράλληλα, συνεχίσαμε τις γνωστές στήλες με τα βιβλία,  τα ταξίδια, τις συνταγές αλλά και τις δημιουργίες των μαθητών μας. Φωτογραφίες, ζωγραφιές, ποιήματα: ένας πλούτος ιδεών και συναισθημάτων, εμπνευσμένος από διάφορα θέματα.

Αυτό όμως στο οποίο ξεχώρισε φέτος η  «e- ματιά του 1ου» ήταν η εξωστρέφειά της. Η εφημερίδα μας άνοιξε δρόμους επικοινωνίας και συνεργασίας με άλλα σχολεία της Ελλάδας. Συνεργαστήκαμε με εκπαιδευτικούς και μαθητές σχολικών εντύπων  από  Γυμνάσια της Αθήνας, του Ναυπλίου, της Χαλκίδας και της Κοζάνης. Ήταν μια μοναδική εμπειρία που απέδειξε στην πράξη τα θετικά οφέλη της διασχολικής συνεργασίας. Μπορούμε να πούμε ότι κάναμε νέους φίλους, με τους οποίους επιθυμούμε τη συνέχιση αυτής της συνεργασίας στο μέλλον. Επίσης,  ξεπεράσαμε τα όρια της Ελλάδας και ήρθαμε σε επαφή  με ελληνικά  σχολεία του εξωτερικού. Μιλήσαμε με τους ομογενείς μαθητές και εκπαιδευτικούς  για την  ελληνική γλώσσα καθώς και  την ανάγκη να διατηρήσει η ελληνική ομογένεια αυτό το σημαντικό και μοναδικό πολιτιστικό στοιχείο. Τέλος, ήρθαμε σε επαφή  με σχολεία της ειδικής αγωγής, διαπιστώνοντας τα προβλήματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες, μέσα από τα οποία αναγνωρίσαμε την αναγκαιότητα και σπουδαιότητα της συμπερίληψης.

Πόσες ιδέες, πόσα οφέλη αλλά και πόση δουλειά είχε και φέτος αυτό το εγχείρημα! Αυτός ο μικρός σπόρος, που μπήκε πέρυσι και  άρχισε σιγά σιγά να γίνεται ένα  όμορφο δέντρο, για το οποίο είμαστε πλέον  υπεύθυνοι.

Ζωή Τακαβάκογλου – Ευαγγελία Χατζηαγοράκη 

Διαχείριση – Επιμέλεια σύνταξης

 

Εφημερίδα…Τα λόγια είναι περιττά. Μια εμπειρία που χάρη σε αυτή έμαθα τόσα νέα πράγματα. Τόσες στιγμές αστείες, νέες πληροφορίες για καινούρια μέρη, χώρες και τόσα άλλα που πραγματικά δεν γνώριζα. Εντυπωσιάστηκα πάρα πολύ με την επίσκεψη μας στο σχολείο του Κορδελιού για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Μεσα από αυτή την εμπειρία έμαθα πως η διαφορετικότητα δεν είναι κάτι τραγικό αλλά ένα χαρακτηριστικό που σε κάνει ξεχωριστό και το ίδιο αποδεκτό άτομο στην κοινωνία μας. Ελπίζω να μου ξαναδοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχω σε ένα τέτοιο πρόγραμμα όπως η σχολική εφημερίδα. Ευχαρτιστω πολύ και τις υπεύθυνες καθηγήτριες του αυτού του προγράμματος που μας καθοδήγησαν, μας βοήθησαν με τις γνώσεις τους και βγάλαμε ένα τόσο καλό αποτέλεσμα. Αν και δε θα είμαι πια σε αυτό το σχολείο, ελπίζω να συνεχιστεί η εφημερίδα μας και τις υπόλοιπες χρονιές στο Γυμνάσιο μας.

Κατερίνα Φαρμάκη Γ5

Η εφημερίδα ήταν μια υπέροχη εμπειρία τη φετινή σχολική χρονιά. Έμαθα πολλά νέα πράγματα και πληροφορίες που δε ξέρω αν μου δοθεί ξανά η ευκαιρία να ακούσω. Μάλιστα, έμαθα πολύ καλά πώς να οργανώνω μια συνέντευξη . Ακόμη όλη η ομάδα έβγαλε ένα αντάξιο αποτέλεσμα μετά από τόση δουλειά με την καθοδήγηση βέβαια των φιλολόγων μας, της κ. Τακαβάκογλου και της κ. Χατζηαγοράκη. Ελπίζω να συνεχιστεί αυτό το φανταστικό πρόγραμμα και τις υπόλοιπες χρονιές!

Ελένη Τούκα Γ5

Η προσωπική μου εμπειρία στη φετινή σχολική εφημερίδα ήταν φανταστική. Περάσαμε τον χρόνο μας δημιουργικά και καταφέραμε να περάσουμε μηνύματα, να ενημερώσουμε και να ψυχαγωγήσουμε τους μαθητές που επισκέπτονται τη σχολική μας εφημερίδα. Είμαι πολύ ευχαριστημένη με τη συνεργασία τόσο με τα υπόλοιπα μέλη όσο και με τις καθηγήτριες μου.

Νίκη Τσακίρη Γ5

Μια σχολική χρόνια έφτασε στο τέλος της όπως και η συνεργασία για την εφημερίδα του σχολείου μας….Ήταν μια εμπειρία που λίγοι μαθητές έχουν την ευκαιρία να ζήσουν, δίπλα σε υπέροχους ανθρώπους με μεράκι για την δουλειά τους και για ότι κάνουν…Νιώθαμε περηφάνια, όταν οι καθηγήτριές μας ανέβαζαν το υλικό μας και δημιουργούσαν κάθε μηνα ενα τεύχος με θέματα που βρίσκαμε εμείς. Είναι απο τις στιγμές που θα μας μείνουν σίγουρα αξέχαστες σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας και θα ήθελα κι εγώ ως μαθήτρια και ως συμμετέχουσα αυτής της εφημερίδας να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε αυτούς τους δυο υπέροχους ανθρώπους, την κυρία Χατζηαγοράκη και την κυρία Τακαβάκογλου. για όλη την βοήθεια και την προσπάθεια που κατέβαλαν και θα συνεχίσουν να καταβάλουν γι’αυτήν την εφημερίδα.

Λυδία Τσάκα Γ5

Η συμμετοχή μου στην εφημερίδα είχε πολλά θετικά. Ήταν μια αφορμή να ψάξω πληροφορίες για θέματα που ίσως δε θα έψαχνα στον ελεύθερο χρόνο μου. Επίσης, μέσα από αυτή μπόρεσα να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα και να δείξω τα σκίτσα μου.

Ελένη Τσομπάνη Γ5

Η εμπειρία μου από τη συμμετοχή μου και τη συνεργασία μου με τα παιδιά της εφημερίδας του σχολείου ήταν υπέροχη και θα είναι μια μοναδική και φανταστική ανάμνηση! Με έκανε να δημιουργήσω ζωγραφιές και να τις παρουσιάσω στην εφημερίδα.

Νικολέτα Χουρίδου Γ5

Η εμπειρία μου στην εφημερίδα ήταν μοναδική διότι γνώρισα και συνεργάστηκα με καινούρια παιδιά και αυτό ήταν κάτι μοναδικό. Επίσης, μέσα από την εφημερίδα μπόρεσαν οι φωτογραφίες μου να βρούνε διέξοδο και να αποκτήσουν δημοσιότητα.

Παναγιώτης Χαβδούλας Γ5

Μία από τις καλύτερες εμπειρίες που έζησα ήρθε με την συμμετοχή μου στην σχολική εφημερίδα. Τόσο η θέληση μου να ανακαλύψω τον συγγραφικό κόσμο, όσο και οι καθηγήτριες μας που με ενέπνευσαν να γράψω για πολλά θέματα και με στήριξαν με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να συνεχίσω την προσπάθειά μου, μου δημιούργησαν ένα αίσθημα πληρότητας, όσον αφορά τη συμμετοχή μου στις σχολικές δραστηριότητες. Ελπίζω να συνεχίσουμε και του χρόνου τις δράσεις μας με την ίδια διάθεση και θέληση, χωρίς να μας εμποδίσει τίποτα.

Μαριάννα Σοφιάδου Β4

Η ενασχόλησή μου με τη σχολική εφημερίδα έγινε μία από τις αγαπημένες μου σχολικές δραστηριότητες. Μου άρεσε που συναντιόμασταν όλα τα παιδιά μαζί με τις καθηγήτριες, συζητούσαμε και διαλέγαμε όποια εργασία επιθυμούσαμε να κάνουμε.

Έλενα Χατούδη Β4

Έγινα μέλος της σχολικής μας εφημερίδας μόλις 3 μήνες πριν. Αν και στην αρχή είχα δεύτερες σκέψεις, λόγω περιορισμένου χρόνου, δεν το μετάνιωσα! Χαίρομαι πολύ που γνώρισα και άλλα παιδιά από το σχολείο μου. Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα, έκανα καινούριους φίλους. Όταν μαζευόμαστε κάνουμε ωραίες συζητήσεις και περνάμε υπέροχα. Οι καθηγήτριές μας, μας προτείνουν διάφορα θέματα και ο καθένας επιλέγει να γράψει ένα άρθρο ή να κάνει μια ζωγραφιά, με το θέμα το οποίο τον εμπνέει περισσότερο. Όλοι μας, λέμε τις ιδέες μας, αφήνουμε τη φαντασία μας να δουλέψει και προσπαθούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα! Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να βλέπεις το άρθρο σου στην εφημερίδα του σχολείου σου! Σίγουρα θέλω να συμμετέχω και του χρόνου!

Ιφιγένεια Γιουμουσίδου Β5

Η εφημερίδα μου έδωσε την ευκαιρία να μάθω αρκετά καινούργια πράγματα, να γνωρίσω νέα άτομα και να εκφράσω τις επόψεις και τις σκέψεις μου με έναν όμορφο και διασκεδαστικό τρόπο. Ανυπομονώ και για του χρόνου!

Πρόδρομος Ιτσιόπουλος Β6

Η συμμετοχή μου στην εφημερίδα μου προσφέρει πολλά. Συνεργάστηκα και γνώρισα πολλά άτομα, μέσα από τα άρθρα έμαθα πράγματα τα οποία δεν ήξερα έκανα φιλίες και δέθηκα με άτομα. Μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες της σχολικής εφημερίδας και τους μαθητές πέρασα υπέροχες στιγμές που ποτέ δεν θα ξεχάσω!!

Δέσποινα Κωνσταντινίδου Α2

Η εμπειρία μου στην εφημερίδα ήταν πολύ όμορφη. Κάθε φορά που είχα να γράψω το άρθρο για το τεύχος του μήνα ένιωθα σαν να είμαι κανονικός δημοσιογράφος. Οι συναντήσεις με τα παιδιά ήταν αστείες και μας έδωσαν την ευκαιρία να δουλέψουμε ομαδικά. Θα συμμετέχω χωρίς δεύτερη σκέψη και του χρόνου στην εφημερίδα!

Δέσποινα Παυλίδου Α4

Η εμπειρία μου στην εφημερίδα ήταν πάρα πολύ καλή διότι τα θέματα που επέλεγα είχαν άμεση σχέση με τα ενδιαφέροντά μου. Ανυπομονώ και για του χρόνου!

Νίκος Πίτης Α4

Η εμπειρία μου στην εφημερίδα ήταν καταπληκτική! Μαθαίναμε για διάφορα θέματα, νέα μέρη, πηγαίναμε εκδρομές… Ιδιαίτερα μου άρεσε ότι συμμετείχα σε όλο αυτό το όμορφο ταξίδι!

Ανέστης Πιαντάροβ Α4

Η φετινή μου εμπειρία στην σχολική εφημερίδα ήταν πολύ θετική και όμορφη. Γνώρισα νέα άτομα, έκανα αρκετούς νέους φίλους και έμαθα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που δεν ήξερα από πριν. Ευχαριστώ πολύ όλες τις καθηγήτριες που μου έδωσαν την δυνατότητα αυτή!

Αγγελική Τζελέπη Α5

Η συμμετοχή μου στην σχολική εφημερίδα μου άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις, καθώς μου δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσω τις απόψεις και τις σκέψεις μου μέσα από το γράψιμο αλλά και να τις μοιραστώ και με άλλους ανθρώπους. Επίσης ασχολήθηκα με ενδιαφέροντα θέματα και έμαθα πολλά καινούργια πράγματα τα οποία πιστεύω ότι θα μου φανούν χρήσιμα στο μέλλον. Επιπλέον γνώρισα άτομα και από άλλες τάξεις και άκουσα αρκετές γνώμες πάνω σε διάφορα θέματα, κάτι που με βοήθησε να διευρύνω τον τρόπο σκέψης μου. Είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετείχα σε κάτι τόσο δημιουργικό και πρωτότυπο και είναι κάτι με το οποίο θα ήθελα σίγουρα να ασχοληθώ ξανά.

Δόμνα Χαραλαμπίδου Α5

Η εμπειρία μου από την εφημερίδα ήταν κάτι ξεχωριστό για μένα διότι κάναμε μαζί με τα άλλα παιδιά της ομάδας διάφορες δράσεις όπου μαθαίναμε κάθε φορά και κάτι καινούριο.

Δούδαλη Ιωάννα Α6
Φέτος, για εμένα ήταν η πρώτη χρονιά σε αυτό το σχολείο, ωστόσο, δεν ήξερα πως θα ήταν και η πρώτη μου χρόνια σε κάτι μεγαλύτερο, στην σχολική εφημερίδα. Η εφημερίδα δεν είναι μόνο τα κείμενα, τα νέα θέματα, αλλά είναι ένα κομμάτι των εαυτών μας, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που κάθε μήνα προσπαθούσαν να βρούνε νέες ιδέες, να δημιουργήσουν νέο υλικό. Είναι οι καθηγήτριες που μας βοήθησαν και καθοδήγησαν έτσι ώστε να γίνει η υλοποίηση των κειμένων και των έργων μας. Μέσα από την εφημερίδα, γνώρισα νέα άτομα, μελέτησα διαφορά θέματα, διασκέδασα με τους φίλους μου, και το κυριότερο, μπόρεσα να εκφράσω τον εαυτό μου.

Ιουλιέτα Αντωνίου Α6

Πιστεύω πως μετά από έναν χρόνο στην εφημερίδα βοηθήθηκα με διάφορους τρόπους. Γνώρισα νέα άτομα και έκανα καινούριες φιλίες, έμαθα πολλά από τις πληροφορίες που μάζευα για να γράφω εγώ δικά μου άρθρα αλλά και από άρθρα άλλων παιδιών, τα οποία διάβαζα από την εφημερίδα. Έμαθα να ψάχνω στο διαδίκτυο για συγκεκριμένα θέματα και αυτό με βοήθησε να εμπλουτίσω τον λόγο μου και να γράφω πιο ενδιαφέροντα άρθρα. Τέλος, δέθηκα περισσότερο με τις καθηγήτριες μου και δημιούργησα μαζί τους μια σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης.

Στεφανία Μπελτσίδου Α6

Η εμπειρία μου ως μέλος της εφημερίδας του 1° γυμνασίου Ελευθερίου-Κορδελιού τη σχολική χρονιά που φτάνει στο τέλος της, ήταν αξέχαστη. Πέρασα ευχάριστο χρόνο, κοινωνικοποιήθηκα και γνώρισα μεγαλύτερα άτομα κ έτσι έκανα πολλές φιλίες. Επίσης, είδα ποιες είναι οι απόψεις άλλων ανθρώπων σε κάποια θέματα μέσα από τις έρευνες που πραγματοποιήσαμε, έμαθα πως είναι να είσαι μέλος σε μια τέτοια ομάδα και πως πρέπει να συνεργάζεσαι με άλλα άτομα. Ακόμα μου αρεσαν οι δράσεις που κάναμε, ήταν μοναδικές. Τέλος, θα πρότεινα σε όσους έχουν την ευκαιρία να γίνουν μέλη σε μια εφημερίδα ,να τ κάνουν γιατί δεν θα έχουν αυτήν την ευκαιρία για πάντα.

Αλεξάνδρα Μουμουλίδου Α6

 

αφισα e-ματια

 

2 Σχόλια

    • Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια! Συγχαρητήρια και στη δική σας ομάδα για την εξαιρετική δουλειά!
      Σας αγαπάμε και σας εκτιμάμε! Σας ευχαριστούμε για όλα!

Υποβολή απάντησης