Καλή σχολική χρονιά!

Καλή σχολική χρονιά!

Επιστροφή στο σχολείο και πάλι! Ο Σεπτέμβρης σηματοδοτεί το τέλος της ανεμελιάς του καλοκαιριού και το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς. Η μετάβαση από τη χαλαρότητα  και την ελευθερία, στις υποχρεώσεις και στην καθημερινή ρουτίνα δεν είναι εύκολη. Οι πρώτες μέρες είναι πάντα μεταβατικές και χρειάζεται ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής για όλους. Ωστόσο, αυτό το αντάμωμα μαθητών και καθηγητών που λαμβάνει χώρα κάθε φορά αυτή την περίοδο στους χώρους του σχολείου, μετριάζει τους δισταγμούς και  αναγεννά τη διάθεση για γνώση, συμμετοχή, δημιουργία.

Αυτό τον στόχο  έχει και η σχολική μας εφημερίδα που εκδίδεται φέτος για τρίτη χρονιά και αριθμεί δεκαπέντε τεύχη! Επιδιώκει να εμπλέξει τους μαθητές  σε μια δημιουργική διαδικασία, η οποία θα  τους δώσει  τη δυνατότητα να δούνε διαφορετικές οπτικές  του κόσμου που τους περιβάλλει, τόσο μέσα στο σχολείο όσο και έξω από αυτό. Φέτος είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, γιατί  θα έχουμε στην ομάδα μας, εκτός από νέους μαθητές, αξιόλογες  συναδέρφους: την κ. Δήλλιου, την κ. Μερτσανίδου και την κ. Σαράφη,  που θα δουλέψουν μαζί μας σε αυτό το απαιτητικό έργο. Υπό την πίεση του χρόνου καταφέραμε να δημοσιεύσουμε το τεύχος Οκτωβρίου. Πρόκειται για  ένα τεύχος εισαγωγικό στη σχολική χρονιά, μια εκκίνηση στη μεγάλη διαδρομή που μας περιμένει. Αφορά στην έναρξη του σχολικού έτους και σε μηνύματα για τη νέα χρονιά από μέλη της σχολικής κοινότητας. Επίσης,  είναι αφιερωμένο στην πόλη μας , την όμορφη Θεσσαλονίκη, που έχει αυτό τον μήνα την τιμητική της. Παράλληλα, υπάρχουν οι αγαπημένες στήλες με προτάσεις για βιβλία, ταξίδια, φαγητό, μουσική καθώς  και  τα νέα του Γυμνασίου μας  με  ποικίλες δράσεις,  που δείχνουν τη δυναμική διάθεση του σχολείου!

Κλείνοντας, αυτή τη δύσκολη και παράξενη εποχή που γεννά φόβο, άγχος και ανασφάλεια σε όλους,  ας οπλιστούμε με ψυχική δύναμη, επιμονή στους στόχους μας και αλληλεγγύη. Το σχολείο είναι ένα ασφαλές περιβάλλον, το οποίο  δίνει στα νέα παιδιά τη δυνατότητα να δούνε τον κόσμο με μια άλλη οπτική, προκειμένου  να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και κατ΄επέκταση  καλύτεροι πολίτες.

Ας ευχηθούμε η νέα σχολική χρονιά να είναι μια καλή και δημιουργική χρονιά  για όλους!

ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ  ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

Αγαπητοί μαθητές,

με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά, θα θέλαμε να  επισημάνουμε κάποια πράγματα, που είναι καλό να τα γνωρίζετε και να σκεφτείτε πάνω σε αυτά.             Το πρώτο που θέλουμε να γνωρίζετε είναι ότι δεν είμαστε αυτό που βαθμολογούμαστε, με βάση κάποιες  δεδομένες συνθήκες. Ο καθένας κρύβει μια αξιοθαύμαστη εσωτερική δύναμη. Αυτή μπορεί να ενεργοποιηθεί από την όρεξη που έχουμε να μάθουμε, να βελτιωθούμε, να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τον εαυτό μας. Ας αλλάξουμε τον επιφανειακό τρόπο που κάνουμε τα πράγματα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΑΡΓΑ. Σας δίνετε μια μεγάλη ευκαιρία στην Εκπαίδευση, να επενδύσετε στην οργάνωση, βελτίωση, επαφή με ανθρώπους καλοπροαίρετους και δημιουργικούς. Οι αλλαγές που θα προκύψουν σε αυτή την περίπτωση θα είναι σπουδαίες. Η αυτοεκτίμηση θα ενισχυθεί και αμέσως θα δημιουργηθεί ένας δημιουργικός κύκλος θετικής ανατροφοδότησης.

Αυτή η ευκαιρία που σας δίνετε τώρα στο Γυμνάσιο ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ. Ακόμα και σήμερα, γίνετε καλύτεροι για σας και τους γύρω σας. Σε βάθος χρόνου θα δείτε πόσα θα έχετε κερδίσει. Όσο πιο γρήγορα καταλάβετε τη δύναμή σας τόσο σπουδαίες πορείες θα κάνετε στη ζωή σας.

Στην πορεία της ζωής σας μη ζηλέψετε την επιτυχία, τη δύναμη, το μυαλό κάποιου άλλου. Μιμηθείτε τα ωραία παραδείγματα και απομακρύνετε ό,τι αρνητικό από σας και τους γύρω σας. Ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσετε θα αλλάξει και τον κόσμο γύρω σας. Γίνετε το θετικό πρότυπο για τους άλλους. Οφείλουμε να το προσφέρουμε στον κόσμο που ζούμε, να κοιτάμε το συμφέρον όλων κι όχι μόνο το ατομικό.

Καλή πρόοδο και συνέχεια στη σχολική χρονιά σας!

e-ματιά του 1ου: η  συντακτική ομάδα των εκπαιδευτικών

Ζωή Τακαβάκογλου, Ευαγγελία Χατζηαγοράκη

Ελένη Δήλλιου, Μάρθα Μερτσανίδου, Μαρία Σαράφη

3 Σχόλια

  1. Να σας ευχηθώ εκ μέρους της συντακτικής ομάδας του ¨4ου Γυμνασίου Κοζάνης – ενός τετάρτου υπόθεση¨ καλή και δημιουργική χρονιά, γεμάτη έμπνευση, νέες ιδέες και εμπειρίες! Ευελπιστούμε να συνεχιστεί και να εδραιωθεί η συνεργασία μας με κύριο σκοπό και στόχο να ακουστεί και να υψωθεί η ¨φωνή¨ των μαθητών και μαθητριών μας!

    • Αγαπημένη μου Ματίνα, αγαπητή συντακτική ομάδα του 4ου Γυμνασίου Κοζάνης, σας ευχαριστούμε για τις ευχές και τα καλά σας λόγια! Είναι μεγάλη μας χαρά που θα συνεχίσουμε κι αυτή τη χρονιά τη συνεργασία μας! Ας γίνουμε συνδημιουργοί και συνοδοιπόροι αυτής της νέας διαδρομής!

Υποβολή απάντησης