Τα νέα του σχολείου

Νοέμβριος (πιο αναλυτικά βλ. ιστοσελίδα του σχολείου: https://blogs.sch.gr/1gymelko/

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣεικονα επισκεψη

Στις 16-11-2023 ημέρα Πέμπτη και στο πλαίσιο των καλών πρακτικών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού και της βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ μαθητών και μαθητριών, τα τμήματα Γ3 και Β1 επισκέφθηκαν τα Μουσεία Κινηματογράφου και Φωτογραφίας, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Συνοδοί: Γιάντσιος Ιωάννης, Δήμητσα Εύα, Τσιάρα Στυλιανή

 

πολυτεχνειοΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 17ης ΝΟΕΜΒΡΗ

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα “Λόγου και Τέχνης” του σχολείου μας ο εορτασμός για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Υπεύθυνες για την γιορτή ήταν οι κυρίες Λιθαρή Αριστέα και Παρανού Μαρία.

Οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα γεγονότα της ιστορικής επετείου, πλαισιωμένα από οπτικό και ακουστικό υλικό. Η παρουσίαση της γιορτής είχε σκοπό να μεταδώσει στους μαθητές μας τα έντονα συναισθήματα που συνοδεύουν την ιστορική αυτή επέτειο και έγινε χρήση του στοιχείου της δραματοποίησης.

 

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ-ERASMUSομαδοσυνεργατική

Στο πλαίσιο της αξιοποίησης και διάχυσης των αποτελεσμάτων από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUSKA122 που υλοποιήθηκε στο σχολείο μας, εκπαιδευτικοί-μέλη της παιδαγωγικής ομάδας Erasmus  εφάρμοσαν στην τάξη καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και μάθησης καθώς και τεχνικές διαχείρισης σχολικής τάξης όπως:

Ομαδοσυνεργατική διδασκαλία / ανάθεση ρόλων

Τεχνικές διαχείρισης τάξης / δέσιμο ομάδας

Rotation station model – μοντέλο εναλλαγής σταθμών εργασίας

 

 

 

 

 ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ERASMUS από 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ (βλ. αναλυτικά άρθρο εφημερίδας)

Στις 23 – 11- 2023, ημέρα Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα “Λόγου και Τέχνης” του σχολείου μας ημερίδα με σκοπό τη διάχυση των αποτελεσμάτων ΕRASMUS. Η ομάδα του erasmus που αποτελείται από τους/τις εκπαιδευτικούς: Θεοχαρόπουλο Αντώνη, Καρυπίδη Ιωάννη, Λεωνίδη Θεόδωρο, Μυστακίδου Μαρία, Αλεβιζοπούλου Παναγιώτα, Παπαϊωάννου Έφη και Σαράφη Μαρία  παρουσίασαν στη σχολική κοινότητα τις δράσεις που υλοποίησαν στα πλαίσια του προγράμματος.

Το πλούσιο και αξιόλογο υλικό της ημερίδας παρατίθεται παρακάτω: 

Ο ευρωπαϊκός ιστότοπος του σχολείου που περιέχει όλες τις δράσεις
Οι παρουσιάσεις:
Γνωριμία με το chat gpt : Γνωριμία με το chatGPT.pptx (slideshare.net)
το ψηφιακό εργαλείο για την ομαδοσυνεργατική: Classroomscreen | The #1 online whiteboard for teachers

 

  Παγκόσμια  Ημέρα  Θεάτρου – Εκπαιδευτική δράση20231129_114434

 Στις   29-11-2023, με αφορμή την Παγκόσμια  Ημέρα  Θεάτρου για τα παιδιά και τους νέους   υλοποιήθηκε στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης του σχολείου μας εκπαιδευτική δράση, διάρκειας δύο     ωρών,  που αφορά το θέατρο και τους νέους. Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία των υπεύθυνων   εκπαιδευτικών της σχολικής εφημερίδας   επισκέφθηκε το σχολείο η ηθοποιός και εμψυχώτρια   νεανικών θεατρικών ομάδων,  κ. Αναστασία Θυμιοπούλου, η οποία μίλησε στους μαθητές/τριες για   το θέατρο και υλοποίησε μαζί τους μια ενδιαφέρουσα βιωματική δράση. (βλ. αναλυτικά άρθρο   εφημερίδας)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης