Δράσεις Δικτύου Σχολείων – Μάρτιος

Το Δίκτυο σχολείων μαθητικών ψηφιακών εφημερίδων  e-τύπος ανέπτυξε κατά τη διάρκεια του Μαρτίου  μια σειρά από αξιόλογες δράσεις. Οι δράσεις οργανώθηκαν μετά από κοινή απόφαση των μελών και έχουν ως άξονα σημαντικές επετειακές ημέρες που είναι αφιερωμένες σε θέματα που απασχολούν και ενδιαφέρουν  την εκπαιδευτική κοινότητα όπως είναι ο σχολικός εκφοβισμός, ο ρατσισμός, η γυναίκα  και η ποίηση.

Όσον αφορά τον σχολικό εκφοβισμό διενεργήθηκε έρευνα με τη συμμετοχή πολλών μαθητών από τα σχολεία του Δικτύου, βασισμένη σε στοχευμένες ερωτήσεις  με σημαντικά αποτελέσματα. (βλ. σχετικό άρθρο)

Η Ημέρα κατά του Ρατσισμού τιμήθηκε με ένα padlet, στο οποίο μαθητές και εκπαιδευτικοί κατέγραψαν απόψεις, άρθρα, ποιήματα και ό,τι άλλο σχετικό με το θέμα. Μπορείτε να δείτε το padlet στον σύνδεσμο:

https://el.padlet.com/matinazor/21-dojla7ui9v2ebjs6

Επίσης, με παρόμοιο τρόπο τιμήθηκε και η Ημέρα της Γυναίκας

https://digipad.app/p/690037/18a497a3bf791 (κωδικός 9255)

Όσον αφορά τις δράσεις για την Ημέρα της Ποίησης υπάρχει ένα όμορφο padlet που γέμισε από ποιήματα μαθητών αλλά και γνωστών ποιητών καθώς και μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη (podcast) με την  ποιήτρια, Αναστασία Γκίτση, που δημιουργήθηκε από ερωτήσεις των συνεργαζόμενων σχολείων (βλ. σχετικό άρθρο)

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης