Εκπαιδευτική επίσκεψη και δράση του Δικτύου Άλφα στο σχολείο μας από Παρασκευοπούλου Ελένη

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΦΑ,

ΜΑΡΟΓΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗΣ, ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

από Παρασκευοπούλου Ελένη

        Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Ταξιδεύοντας με την λογοτεχνία και δημιουργώντας με όχημα την φαντασία» και την ανάγνωση του βιβλίου της Άλκης Ζέη «Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της» πραγματοποιήθηκε δίωρη εκπαιδευτική επίσκεψη της κλινικής ψυχολόγου Φωτεινή Μαρόγλου από το Δίκτυο Άλφα με θέμα «Έφηβοι και εξαρτήσεις» ύστερα από πρόσκληση των υπεύθυνων καθηγητριών του προγράμματος, Χατζηαγοράκη Ευαγγελίας και Τακαβάκογλου Ζωής.

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ 3                                                                    ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ 1

       Μέσα σε αυτόν τον χρόνο ενημερωθήκαμε για την εξάρτηση που μπορεί να πάθει ένα άτομο είτε από τα ναρκωτικά (που είναι πολύ επιβλαβή για την υγεία) είτε από το τσιγάρο, την  τεχνολογία και το ίντερνετ. Επίσης, μέσα από μια δράση που πραγματοποιήθηκε στην τάξη προβληματιστήκαμε γύρω από τα άτομα αλλά  και τους  τρόπους με τους οποίους μπορεί να οδηγηθούμε  στην εξάρτηση όπως για παράδειγμα, το ανθυγιεινό οικογενειακό περιβάλλον (βία ανάμεσα σε γονείς ή και σε παιδιά, αλκοολικοί γονείς, απουσία ενός από τους δύο γονείς), τοξικός κοινωνικός περίγυρος (φίλοι, γνωστοί) μελαγχολία κυρίως από οικονομικά προβλήματα. Τέλος ευαισθητοποιηθήκαμε για τους τρόπους πρόληψης (να αποφεύγουμε τις κακές συναναστροφές, να πράττουμε, αφού πρώτα σκεφτούμε, αν θα μας επηρεάσει αρνητικά αυτό που θα κάνουμε).

        Ήταν μια όμορφη και παράλληλα διαφωτιστική συνάντηση γύρω από το θέμα των εξαρτήσεων. Ευχαριστούμε την κ. Φωτεινή Μαρόγλου από το Δίκτυο Άλφα για αυτήν την ώρα που διέθεσε σε εμάς.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης