Οι διακρίσεις των ελληνικών ομάδων από τη Δέσποινα Κωνσταντινίδου

Οι διακρίσεις των ελληνικών ομάδων

γράφει η Δέσποινα Κωνσταντινίδου Β2

Τα αθλήματα ψυχαγωγούν και διασκεδάζουν πολλούς ανθρώπους. Ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλον τον κόσμο, είναι το ποδόσφαιρο. Πιο συγκεκριμένα θα γίνει αναφορά στον κάτοχο του Ελληνικού Πρωταθλήματος 2023-2024.

Ο κάτοχος του ελληνικού πρωταθλήματος είναι ο ΠΑΟΚ που κατέκτησε το τέταρτο πρωτάθλημα στη ιστορία του με 80 βαθμούς. Επίσης πολύ δυναμικά έπαιξε ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός που κατάφεραν να φτάσουν σε πολύ υψηλές θέσεις.

Εξαιρετικά σημαντικοί αγώνες έγιναν στις 15 Μαΐου στην 9η αγωνιστική όπου αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό και τέλος η Λαμία με τον Άρη. Αυτή η νύχτα έκρινε πολλά καθώς ήταν η προτελευταία αγωνιστική.

Τελικά σκορ από τις ομάδες ήταν:

2-0 Ολυμπιακός – ΑΕΚ, 4-1 ΠΑΟΚ – ΠΑΟ και τέλος 2-4 Λαμία – Άρης.

Εκείνη την νύχτα ο ΠΑΟΚ ήταν πρώτος στις βαθμολογίες, η ΑΕΚ δεύτερη, τρίτος ο Ολυμπιακός και τέταρτος ο Παναθηναϊκός.

Την Κυριακή 19 Μαΐου έγιναν αγώνες που έκριναν τον κάτοχο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Οι αγώνες ήταν: Άρης – ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και ΑΕΚ – Λαμία. Τελικά σκορ: ΑΕΚ – Λαμία ήταν 3-0,Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-2 και τέλος 1-2 Άρης – ΠΑΟΚ.

Ο αγώνας του ΠΑΟΚ με δύο γκολ από τον Μπράντον Τόμας και τον Τάισον έφεραν πανικό στην Τούμπα καθώς ο ΠΑΟΚ κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος 2023-2024, με τον Βιερίνια να σηκώνει το τρόπαιο όπως έγινε και το 2018.

Τελική βαθμολογία των ομάδων είναι ο ΠΑΟΚ με 80 βαθμούς στην πρώτη θέση με το πρωτάθλημα, δεύτερη τερματίζει η ΑΕΚ που προσπάθησε πολύ με 78, ο Ολυμπιακός με 74, ο Παναθηναϊκός με 72, ο Άρης με 55 και η Λαμία με 35.

Όμως και η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ κατέκτησε το ελληνικό πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδας. Ταυτόχρονα η κ15 και κ17 του ΠΑΟΚ κατέκτησαν τον τίτλο των πρωταθλητών.

Επιπρόσθετα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει το Κόνφερενς με νίκη 1-0 ενάντια στην Φιορεντίνα και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κέρδισε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες, που πάλεψαν για να κατακτήσουν αυτόν τον τίτλο και για την προσπάθεια τους!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης