Τα νἐα του σχολείου από τη Μαρία Κουτσού

Νέος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Το σχολείο μας έχει  Νέο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων! Πρόεδρος του Συλλόγου είναι η κ. Δραγοτενλή.  Ο νέος Σύλλογος έφερε πρωτοχρονιάτικη πίτα για το Σύλλογο Καθηγητών καθώς και ατομικά βασιλοπιτάκια για τους μαθητές. Οι τυχεροί που έτυχαν το φλουρί από κάθε τμήμα κέρδισαν μια πρόσκληση για δύο άτομα για να παρακολουθήσουν  ταινία της αρεσκείας τους στον κινηματογράφο, ενώ το δώρο για τους καθηγητές ήταν  ένα διακοσμητικό γούρι.

 ημέρα μνημης ολοκαυτώματος

Διεθνής Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος

Η 27η Ιανουαρίου είναι αφιερωμένη στην μνήμη των εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Με αφορμή αυτή την ημέρα  τα σχολεία  πραγματοποιούν εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Στο σχολείο μας προβλήθηκαν δύο  ταινίες: «Η ζωή είναι ωραία» (Γ΄τάξη) και  «Το παιδί πίσω από το συρματόπλεγμα» (Α΄ και Β΄ τάξη). Πριν την προβολή των ταινιών σε κάθε τμήμα διαβάστηκε κείμενο σχετικά με το Ολοκαύτωμα.

Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο τη δεύτερη ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (https://www.betterinternetforkids.eu), με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των Online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Για το 2022 η μέρα αυτή ήταν στις 8/02/22. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ.

Το σχολείο μας συμμετέχοντας στον εορτασμό υλοποίησε σχετικές δράσεις:

  1. Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας συμμετείχαν σε διαδικτυακή ενημέρωση που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με θέμα: «Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, για το έτος 2022».
  2. Το σχολείο μας έγινε επίσημος υποστηρικτής SID 2022   του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και εμφανιζόμαστε στον χάρτη των υποστηρικτών (https://saferinternet4kids.gr/?post_type=post&p=20732 ). Στα πλαίσια αυτής της δράσηςοι μαθήτριες και οι μαθητές της Α΄ τάξης αξιοποίησαν υλικό από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ και μοίρασαν σε όλο το σχολείο ενημερωτικά φυλλάδια με σύντομες οδηγίες για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Εργαστήριο  Μοριακής Βιολογίας και Υγείας

Στο πλαίσιο του μαθήματος  της Βιολογίας  μαθητές του τμήματος Γ6 παρακολουθούν εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας και Υγείας. Το θέμα που μελετούν σε αυτή τη φάση είναι η ανατομία της καρδιάς και η χοληστερίνη.  Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν από κοντά καρδιά χοίρου, η οποία, όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος καθηγητής,   είναι σχεδόν όμοια με την ανθρώπινη (95%)

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης