Δροσερές καλοκαιρινές συνταγές από Αρχοντή Βασιλική και Βίντση Σταυρούλα

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ, ΠΑΣΤΕΛΙ, ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

 

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι και αρχίζουν οι ζέστες αλλά και οι…. εξετάσεις, σκεφτήκαμε πως θα ήταν καλό να σας προτείνουμε μια ωραιότατη σαλάτα και ένα δροσιστικό γλυκό με λίγες θερμίδες.

 

ΥΛΙΚΑ


Για την σαλάτα

200γρ τρυφερά μαρουλάκια (1 συσκευασία)

30γρ παστέλι

Λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου

Λίγα κόκκινα φρούτα

 

                                                                                   

Για το ντρέσινγκ κόκκινων φρούτων

1 φλ κόκκινα φρούτα φρέσκα

1 κ.γ. μέλι

2 κ.σ. βαλσάμικο

¼ φλ ελαιόλαδο

1 κ.σ. χυμό λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ντρέσινγκ

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φρούτα.

Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις φράουλες και τις κόβουμε σε κομμάτια.

Βάζουμε τις φράουλες και τα φρούτα του δάσους στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε το μέλι, το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε για 30” μέχρι να γίνουν μια λεία και ρευστή κρύα σάλτσα.

 

Για την σαλάτα

Βάζουμε τη σαλάτα με τα τρυφερά μαρουλάκια σε ένα μεγάλο μπολ.

Κόβουμε κομμάτια το παστέλι και το ρίχνουμε πάνω στη σαλάτα.

Προσθέτουμε στη σαλάτα με το παστέλι, και τα κόκκινα φρούτα, φράουλες σε κομμάτια και φρούτα δάσους.

Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε τη σαλάτα.

Σερβίρουμε αμέσως την με λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου.

 

 

 

 

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

 

ΥΛΙΚΑ

1 δόση ζύμη για τάρτες

 

Για τη γέμιση

100γραμ λιωμένη κουβερτούρα

500γραμ μικρές φράουλες ή φρούτα του δάσους

1 δόση κρέμα patisserie

2 κ.σ. ζάχαρη

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Ετοιμάζουμε τη ζύμη για την τάρτα φράουλα, σύμφωνα µε τη βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με τη βασική συνταγή ζύμη για γλυκιά τάρτα. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Πλένουμε τις φράουλες και τις στεγνώνουμε καλά. Αν οι φράουλες είναι μεγάλες, τις κόβουμε στη µέση.

Με πινελάκι αλείφουμε τη λιωμένη κουβερτούρα σε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά της τάρτας. Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει. Απλώνουμε την κρέμα patisserie στην τάρτα. Στρώνουμε τις φράουλες κοντά κοντά, να καλυφθεί όλη η τάρτα. Πασπαλίζουμε µε τη ζάχαρη τις φράουλες. Αφήνουμε για 10΄στο ψυγείο. Καραμελώνουμε µε φλόγιστρο τη ζάχαρη.

Εναλλακτικά, αντί για ζάχαρη, αν δεν έχουμε φλόγιστρο, πασπαλίζουμε µε λίγη άχνη. Κόβουμε και σερβίρουμε.

 

 

ΑΡΧΟΝΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ                                                                   ΒΙΝΤΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης