Εκπαιδευτική επίσκεψη Α5 και Α6 στο NOESIS

Εκπαιδευτική επίσκεψη Α5 και Α6 στο NOESIS

νοησις 2

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 12Μαϊου 2022 εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών/τριών του Α5 και Α6 του Γυμνασίου μας στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Τεχνολογίας, ΝΟΕΣΙΣ με συνοδούς τους εκπαιδευτικούς Σαράφη Μαρία και Ξουπλίδη Παναγιώτη. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Διαβάζω, διαβάζω…τον κόσμο αλλάζω».

Οι μαθητές/τριες αρχικά παρακολούθησαν στον θόλο του Πλανητάριου την προβολή «Το κλίμα της γης» διαπιστώνοντας πόσο οι παρεμβάσεις του ανθρώπου στο περιβάλλον έχουν επιφέρει μία νέα κλιματική αλλαγή που αναγκάζει στη λήψη δραστικών μέτρων για την αντιμετώπισή της.κλιμα της γης

Ακολούθησε η προβολή στο κοσμοθέατρο της 3D ταινίας «Dreambig – Τα θαύματα της μηχανικής» με τα μικρά και μεγάλα τεχνολογικά επιτεύγματα της ανθρώπινης ευφυίας, από τα κτίρια που αγγίζουν τον ουρανό μέχρι τα υποβρύχια ρομπότ που ερευνούν τον βυθό, τα ηλιακά αυτοκίνητα και τις «έξυπνες», βιώσιμες πόλεις.

Τέλος, «ταξίδεψαν» στο διάστημα με την  ESA (European Space Agency – Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος) και έζησαν  την περιπέτεια της εξερεύνησης του σύμπαντος! Μέσα από την προβολή «Η Ευρώπη εξερευνά το Διάστημα», γνώρισαν τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και το τηλεσκόπιο Hubble, τις ρομποτικές αποστολές Planck και ATHENA, πέταξαν  στα αστέρια και γνώρισαν  το ηλιακό μας σύστημα.

 

 

Φωτογραφίες από της επίσκεψη:

πλανητάριο 2πλανητάριο 1πλανητάριο 3

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης