e-ματιά του 1ου – Η εμπειρία της εφημερίδας

ζωήΗ δημιουργία μιας σχολικής εφημερίδας ήταν μια σκέψη που υπήρχε πάντα στο μυαλό μας.     Οι δυνατότητες που παρείχε το ψηφιακό περιβάλλον του schoolpress για τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού σχολικού εντύπου καθώς και η σχετική επιμόρφωση έδωσε την ώθηση για το ξεκίνημα. Η διαδρομή ήταν όμορφη αλλά απαιτητική. Ήθελε οργάνωση, συνεργασία, εργατικότητα, συνέπεια, υπευθυνότητα. Μια ζωντανή και συνεχής διαδικασία που απαιτούσε  εγρήγορση και ετοιμότητα.   Η ολοκλήρωση κάθε τεύχους σήμαινε αυτόματα το ξεκίνημα του επόμενου, με νέες ιδέες, προτάσεις, δράσεις. Ωστόσο, το τέλος αυτής της διαδρομής αφήνει μόνο θετικές εντυπώσεις: συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών, ενθουσιασμός, νέες γνώσεις και εμπειρίες, δημιουργικότητα,  εξωστρέφεια του σχολείου. Πολύτιμες απολαβές για τον εκπαιδευτικό και τους μαθητές του! Ας ελπίσουμε  e-ματιά του 1ου   να συνεχίσει να παρουσιάζει τα πράγματα με το δικό της τρόπο και τη νέα σχολική  χρονιά.

Ζωή Τακαβάκογλου (υπεύθυνη καθηγήτρια της δράσης)

 

Τα τελευταία δύο χρόνια η πανδημία άγγιξε όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας. Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει και η σχολική κοινότητα, η οποία βίωσε και αυτή τους κλυδωνισμούς του κορονοϊού.  Ευτυχώς, η νέα σχολική χρονιά μας βρήκε στις τάξεις νιώθοντας έντονη την ανάγκη της επικοινωνίας, τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί. Η ανάγκη αυτή για έκφραση, διάλογο και εξωτερίκευση των σκέψεων μας βρήκε τον δρόμο της στην έκδοση της σχολικής μας εφημερίδας.λίτσα

Οι μαθητές μας από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την προσπάθειά μας και την έντυσαν με όρεξη, φαντασία, ζήλο και δημιουργία. Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό. Συνεργάστηκαν, εξέθεσαν τις απόψεις τους, κατέθεσαν τις προτάσεις τους και έβαλαν τη ψυχή τους σε όλα τα  κείμενα. Απέκτησαν φωνή, και ανεξαρτήτως σχολικών επιδόσεων, ανέδειξαν τις κλίσεις τους, διακρίθηκαν όλοι και άφησαν τον αποτύπωμά τους σ’ όλα τα άρθρα τους.

Ελπίζω και εύχομαι  e – ματιά του 1ου να συνεχίσει να αποτελεί ένα βήμα διαλόγου και ένα μέσο έκφρασης, επικοινωνίας και  δημιουργίας, κυρίως όμως ένα παράθυρο στη ζωή….

Ευαγγελία Χατζηαγοράκη (υπεύθυνη καθηγήτρια της δράσης) 

 

Η εμπειρία μου ως μέλος της εφημερίδας του 1° γυμνασίου Ελευθερίου-Κορδελιού την σχολική χρονιά που φτάνει στο τέλος της, ήταν αξέχαστη. Πέρασα ευχάριστο χρόνο, κοινωνικοποιήθηκα και γνώρισα καινούρια παιδιά, κυρίως από τις μικρότερες τάξεις. Επίσης, είδα ποιες είναι οι απόψεις άλλων ανθρώπων σε κάποια θέματα μέσα από τις έρευνες που πραγματοποίησα, έμαθα πως είναι να είσαι μέλος σε μια τέτοια ομάδα και να πως πρέπει να συνεργάζεσαι με άλλα άτομα. Τέλος, θα πρότεινα σε όσους έχουν την ευκαιρία να γίνουν μέλη  μια τέτοιας ή παρόμοιας ομάδας να την αξιοποιήσουν και να την απολαύσουν στο έπακρο.

Σαββίνα Συμεωνίδου Γ5

 

Η εμπειρία μου στην εφημερίδα του πρώτου Γυμνασίου Ελευθερίου-Κορδελιού ήταν πολύ καλή. Ως μέλος της συντακτικής ομάδας που δούλεψα για διάφορα άρθρα είχα τη δυνατότητα να  γνωρίσω νέα παιδιά από άλλες τάξεις, να  μάθω τις απόψεις τους για διάφορα θέματα, να συζητήσω με άλλους, να διασκεδάσω. Ήταν πολύ όμορφα. Ήταν κάτι ξεχωριστό και μακάρι να μπορούσα να το ξανακάνω, διότι αυτή είναι η τελευταία μου χρονιά στο Γυμνάσιο.

Πασαλίδου Μαρία Γ5

 

Αυτή τη σχολική χρονιά με παρότρυνση καθηγητών και φίλων μου είχα την ευκαιρία να συμμετέχω στη δράση της σχολικής εφημερίδας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που μου δόθηκε αυτή η δυνατότητα να ζήσω μια τέτοια εμπειρία καθώς γνώρισα καινούρια άτομα και μοιράστηκα τις σκέψεις και τις ιδέες μου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία έμαθα τα πλεονεκτήματα της συνεργασίας και δημιούργησα νέες εικόνες στο μυαλό μου που θα μου μείνουν αξέχαστες. Εύχομαι να συνεχιστεί αυτή η δράση και τις επόμενες χρονιές και να δοθεί η δυνατότητα σε άλλους μαθητές του σχολείου να ανακαλύψουν νέες πτυχές του εαυτού τους, αποτυπώνοντας τις σκέψεις τους στις σελίδες της σχολικής εφημερίδας.

Κουτσού Μάρα Γ3

 

Το να είμαι μέλος της εφημερίδας του σχολείου μου ήταν συναρπαστικό. Μέσω της εφημερίδας μπόρεσα να γνωρίσω άτομα που δεν γνώριζα πριν και είχα την ευκαιρία να γίνω μέλος κάτι πολύ μεγαλύτερου από μια σχολική εφημερίδα, κατάφερα να γίνω μέλος μιας οικογένειας, μια οικογένεια που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Οι υπεύθυνες καθηγήτριες μας Χατζηαγοράκη Ευαγγελία και Τακαβάκογλου Ζωή μάς έμαθαν ό,τι χρειαζόμαστε για να βγούμε στον έξω κόσμο και μπορώ με πολύ σιγουριά να πω πως είναι οι καλύτερες εκπαιδευτικοί που είχα κατά την διάρκεια του Γυμνασίου. Μου έμαθαν να είμαι σίγουρη για τον εαυτό μου και να μη δέχομαι την κριτική κανενός, παρά μόνο του εαυτού μου όπως επίσης  μου έμαθαν την σημασία της εμπιστοσύνης αλλά και της υπομονής. Δεν θα μπορέσω ποτέ να ξεχάσω τις στιγμές που έζησα στο Γυμνάσιο και αυτές της εφημερίδας ακόμα παραπάνω μιας και είναι στιγμές που πραγματικά έχουν μείνει στην καρδιά μου.

Κουγκουλέρη Χαρίκλεια Γ3

Για πρώτη φορά το σχολείο μας δημιούργησε μια σχολική εφημερίδα, όπου τα παιδιά έγραψαν δικά τους άρθρα και εργασίες, οι οποίες δημοσιεύτηκαν και διαβάστηκαν από κοινό. Η συμμετοχή μου και η ενασχόλησή μου με την εφημερίδα μου έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστώ με άλλους, να γνωρίσω νέα άτομα, να εκφράσω και να αποτυπώσω τις ιδέες μου και τις απόψεις μου πάνω σε διάφορα θέματα και να αποκτήσω νέες γνώσεις.  Πιστεύω πως αυτή δράση ήταν αξιόλογη και μια καλή ευκαιρία να περάσουν τα παιδιά δημιουργικά το χρόνο τους στο σχολείο. Ευχαριστώ την κυρία Τακαβάκογλου και την κυρία Χατζηαγοράκη που οργάνωσαν αυτή τη δράση και που μας καθοδήγησαν ώστε να γράψουμε όμορφα άρθρα! Καλό καλοκαίρι!

Μαργαρίτα Χριστοφορίδου Γ6

Το σχολείο μας δημιούργησε  τη φετινή  χρονιά μια σχολική εφημερίδα,  με σκοπό να συμμετέχουν μαθητές και να δημοσιεύουν τα άρθρα τους. Σε αυτή τη δράση συμμετείχα κι εγώ.  Η εμπειρία αυτή θα μου μείνει αξέχαστη γιατί μέσω της συμμετοχής μου στη συντακτική ομάδα της εφημερίδας έμαθα πολλά καινούρια και ενδιαφέροντα πράγματα. Επίσης, έμαθα πως λειτουργεί μια σχολική εφημερίδα κάτι το οποίο πιστεύω πως μπορεί να μου χρειαστεί στο μέλλον. Ευχαριστώ πολύ την κυρία Τακαβάκογλου και την κυρία Χατζηαγοράκη που οργάνωσαν την εφημερίδα και έδωσαν σε μένα και τα υπόλοιπα παιδιά την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε κάτι τόσο ενδιαφέρον και δημιουργικό. Ελπίζω η σχολική εφημερίδα να συνεχιστεί και να συνεχίσουν να γράφουν σε αυτή τα επόμενα παιδιά του σχολείου μας. Καλό καλοκαίρι!

Όλγα Τσαπαδά Γ6

 

Η σχολική εφημερίδα ήταν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου. Μέσα από τα άρθρα ανακάλυψα καινούρια πράγματα που δεν ήξερα και αν μου έλεγαν να το ξανακάνω, θα το έκανα με ευχαρίστηση! Ευχαριστώ την κυρία Χατζηαγοράκη και την κυρία Τακαβάκογλου για αυτή την ευκαιρία που μου έδωσαν. Καλό καλοκαίρι με υγεία!

Λαζαρίδου Άρτεμις Γ4

Φέτος αποφάσισα να συμμετέχω στη σχολική εφημερίδα που για πρώτη φορά δημιουργήθηκε στο σχολείο μας. Θεώρησα ότι θα ήταν όμορφη εμπειρία και θα μου δινόταν η ευκαιρία να ασχοληθώ με πράγματα που μου κινούν το ενδιαφέρον. Ήταν μια απόφαση που δεν έχω μετανιώσει. Μου άρεσε που ασχολήθηκα με θέματα που με ενδιαφέρουν τα οποία κατέγραψα σε άρθρα. Το καλύτερο σημείο ήταν οι δραστηριότητες που κάναμε. Θα πρότεινα στον καθένα να συμμετέχει.

Αηδονίδου Χριστίνα Γ1

Η ιδέα να φτιαχτεί μια σχολική εφημερίδα ήταν απλά υπέροχη! Κρατώ τις θετικές εντυπώσεις που μου άφησαν τα άρθρα των συμμαθητών μου καθώς και το θεατρικό δρώμενο που παρουσίασε το Γ2 από την Ελένη του Ευριπίδη.

Αγγελούση Χριστίνα Γ1

Ως μέλος της φετινής σχολικής εφημερίδας έχω να θυμάμαι μόνο καλές στιγμές όπως το να γράφω άρθρα για τον αθλητισμό, τη συνέντευξη που πήρα και τις εκδηλώσεις που συμμετείχα ως μέλος. Ευχαριστώ πολύ την κ. Χατζηαγοράκη που μου έδωσε αυτή τη δυνατότητα καθώς και την κ. Τακαβάκογλου, που ήταν υπεύθυνες καθηγήτριες για αυτή τη δράση.

Βουλωτάς Μάνος Γ1

 

Η εμπειρία συμμετοχής μου στη σχολική εφημερίδα μου χάρισε πολλές καινούριες γνώσεις. Επιπλέον, ήταν ωραία διότι συνεργάστηκα με τη συμμαθήτρια μου,  τη Βασιλική , και πιστεύω ότι μαζί  δημιουργήσαμε πολύ ωραία και ενδιαφέροντα άρθρα.

Σταυρούλα Βίντση Γ1

 

Η εμπειρία συμμετοχής μου στη σχολική εφημερίδα ήταν αρκετά διασκεδαστική καθώς είχα την ευκαιρία να συμμετέχω σε πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, Επίσης, έμαθα καινούρια πράγματα για διάφορους τόπος καθώς εγώ και η συμμαθήτριά μου, Γεωργία, ασχοληθήκαμε την περιγραφή διάφορων τόπων, είτε από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό.

Ζωή Αδάμ Γ1

Η εμπειρία συμμετοχής μου στη σχολική εφημερίδα ήταν πολύ όμορφη. Έκανα νέους φίλους, συνεργάστηκα με τη συμμαθήτρια μου, τη Σταυρούλα,  και έμαθα πράγματα που δεν ήξερα.

Αρχοντή Βασιλική Γ1

κοριτσια

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης