Το Γυμνάσιο, ένας νέος κόσμος από τη Μαριάνθη Σοφιάδου

Το Γυμνάσιο, ένας νέος κόσμος

 Οφείλω να ομολογήσω πως δεν ήταν λίγες εκείνες οι φορές, που κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μου διακοπών, ένιωθα άγχος και ταυτόχρονα φόβο για το πώς θα είναι στην πραγματικότητα το Γυμνάσιο. Φτάνοντας στο τέλος της πρώτης τάξης του Γυμνασίου , μπορώ να πω ότι δεν ήταν και τόσο άσχημα τελικά!

Η αρχική εντύπωση που είχα για τα μαθήματα του Γυμνασίου είναι ότι θα ήταν πολύ δύσκολα και ότι θα έπρεπε να αφιερώνω αμέτρητες ώρες για να τα διαβάζω. Θυμάμαι τη μαμά μου να μου λέει χαρακτηριστικά : <<κοίτα να διαβάζεις στο Γυμνάσιο, αλλιώς δεν θα περάσεις ούτε την τάξη>>. Αυτό μου προκαλούσε άγχος και φόβο για το τι θα συναντήσω. Τελικά όμως τα πράγματα δεν ήταν τόσο τραγικά όσο μου τα περιέγραφαν. Σίγουρα υπάρχουν μαθήματα που είναι πιο απαιτητικά από άλλα , όμως με προσοχή και με εντατική μελέτη μπορείς να τα καταφέρεις. Επίσης, αυτό που μου άρεσε σε κάποια μαθήματα είναι ότι έδιναν στο μαθητή την ευκαιρία να εκφράσει τις απόψεις του ελεύθερα και να αναγνωρίσει τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά του.

Όσον αφορά τους νέους καθηγητές μου, οι περισσότεροι είναι πολύ ευγενικοί, φιλικοί και πρόθυμοι να μας βοηθήσουν. Βέβαια, υπάρχουν και οι πιο σοβαροί και αυστηροί καθηγητές που δεν σηκώνουν πλακίτσες στο μάθημά τους. Στην αρχή με τρόμαζε η ιδέα ότι θα έχουμε διαφορετικό καθηγητή για κάθε μάθημα, αλλά πλέον πιστεύω πως είναι καλύτερα έτσι γιατί ο καθένας διδάσκει το μάθημα της ειδικότητάς του. Επιπλέον, το γεγονός ότι ερχόμαστε σε επαφή με διαφορετικούς καθηγητές μας δίνει την δυνατότητα να ανταλλάσουμε συνεχώς νέες απόψεις και να λειτουργούμε μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας.

Από την άλλη, για τους νέους μου συμμαθητές στο γυμνάσιο δεν είχα ιδιαίτερο άγχος, διότι τους περισσότερους τους γνώριζα από το δημοτικό. Βέβαια υπήρξαν και παιδιά που γνώρισα φέτος και με κάποια από αυτά κάνουμε παρέα. Μάλιστα δέθηκα με άτομα που δεν περίμενα να ταιριάξουμε τόσο πολύ και να γίνουμε καλοί φίλοι.

Γενικά οι εντυπώσεις μου από το καινούργιο μου σχολείο είναι καλές και ευχάριστες. Πιστεύω ότι θα έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από τις περιπέτειες μου στο γυμνάσιο , τις οποίες θα θυμάμαι στο μέλλον και θα τις νοσταλγώ.

Μαριάνθη Σοφιάδου Α4

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης